-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunas Kauno rajono gyventojas pats save „pagrobė“, pats paprašė išpirkos, pats atsidūrė areštinėje

Ketvirtadienį į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno rajono policijos komisariatą kreipėsi R.A., kuri pranešė, kad dar antradienį apie 20.40 val. Kauno r., Babtuose, iš namų į Kauno miestą išvykęs jos sūnus V.A. (gim. 1993 m.) dingo, jo buvimo vieta nežinoma.
Įkaitas
Įkaitas / Photos.com nuotr.

Kaip rašoma Kauno apskrities VPK pranešime, moteris policijai tvirtino, kad į savo mobiliojo ryšio telefoną gauna trumpąsias SMS žinutes, kuriose reikalaujama sumokėti 2 tūkst. 300 litų, jeigu dar nori sūnų pamatyti gyvą.

Nors buvo sunku patikėti, kad jaunuolis gali būti pagrobtas siekiant išpirkos ir pareigūnams kėlė įtarimų surinkti duomenys apie galimą nusikaltimą, V.A. paieškai buvo sutelktos gausios ne tik Kauno r. Kriminalinės policijos skyriaus, bet ir Asmenų paieškos skyriaus pareigūnų pajėgos.

Intensyviai ieškant pradingėlio, buvo atlikta daugybė paieškos veiksmų, patikrinta turima informacija ir galiausiai pavyko surasti V.A., kurio niekas nebuvo pagrobęs.

Paaiškėjo, kad jaunuolis pats nusprendė pradingti tokiu būdu norėdamas prasimanyti pinigų. Tačiau V.A. nesitikėjo, kad mama kreipsis pagalbos į policijos pareigūnus, kad jo ieškos gausios kriminalistų pajėgos ir sukurtas nusikaltimo planas greitai bus atskleistas.

Dėl tokių neatsakingų jaunuolio veiksmų, jis pats buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę, Kauno r. policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto prievartavimo.

Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 181 str. 1 d. numatyta, kad tas, kas neturėdamas teisėto pagrindo atvirai ar užmaskuotai savo ar kitų asmenų naudai vertė kitą asmenį perduoti turtą, suteikti turtinę teisę ar atleisti nuo turtinės pareigos arba atlikti kitus turtinio pobūdžio veiksmus, arba nuo jų susilaikyti grasindamas prieš nukentėjusį ar kitą asmenį panaudoti fizinį smurtą, sunaikinti ar sugadinti jo turtą, paskelbti kompromituojančią ar kitokią informaciją, kurios atskleidimas nepageidautinas, arba panaudodamas kitokią psichinę prievartą,baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius