Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunas lenkas įkliuvo Lietuvos pasienyje: bėdos prasidėjo nuo negaliojančios asmens kortelės

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė lenką, kuris į savo šalį iš Lietuvos bandė grįžti ne tuščiomis. Jo vairuoto automobilio slėptuvėse VSAT pareigūnai aptiko beveik 2 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių.
Bylos įkalčiai
Bylos įkalčiai / VSAT nuotr.

Kalvarijos pasieniečiams įkliuvo cigaretes gabenęs Lenkijos pilietis.

Pirmadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė–Suvalkai, patikrino iš Lietuvos išvykstantį 2002 m. gamybos automobilį „Mazda Premacy“.Transporto priemonė buvo paženklinta lenkiškais registracijos numeriais, ją vairavo 30 metų Lenkijos pilietis.

Vairuotojas Kalvarijos pasieniečiams pateikė Lenkijos piliečio asmens tapatybės kortelę. VSAT pareigūnai nustatė, kad dokumento galiojimas yra pasibaigęs. Pasieniečiams kilus įtarimų, kad automobiliu gali būti gabenamas nelegalus krovinys, jis buvo detaliai patikrintas.

Paaiškėjo, kad „Mazda Premacy“ automobilio kėbulo slenksčių ertmėse, durelėse bei atsarginiame rate yra įrengtos slėptuvės. Iš viso užsienietis į Lenkiją vežė 1 888 pakelius cigarečių „Minsk Blue“, „Minsk Red“, „NZ Black“ ir „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

VSAT nuotr./Bylos įkalčiai
VSAT nuotr./Bylos įkalčiai

Pasieniečiai dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką ir dėl asmens dokumentų teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimo pradėjo administracines teisenas. Už pirmą nusižengimą vairuotojui gresia bauda nuo 5 200 iki 6 000 eurų. Užsieniečio bylą nagrinėsiantis teismas taip pat gali konfiskuoti automobilį. Už antrą nusižengimą pasieniečiai Lenkijos piliečiui skyrė įspėjimą.

Po apklausos vairuotojui buvo įteiktas šaukimas atvykti į teismą. Vėliau Lenkijos pilietis paleistas.

Cigaretės ir „Mazda Premacy “ saugomi Kalvarijos pasienio užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius