Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunikio žudikas Marjanas Belkevičius išgirdo nuosprendį

Po tragedijos Vilniaus rajono Didžiasalio kaime, kai vestuvių įkarštyje patėvis nudūrė jaunikį, į viešumą iškilo visa išskirtinai dramatiška šios šeimos gyvenimo istorija.
Kaltinamasis M.Belkevičius
Kaltinamasis M.Belkevičius / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Trečiadienį popiet Vilniaus apygardos teisme paskelbtas nuosprendis Didžiasalio kaimo (Vilniaus r.) gyventojui Marjanui Bronislavui Belkevičiui. Teisėjų kolegija pranešė, kad nepritarė prokuratūros siūlymui šį 55 metų vyrą siųsti už grotų 12 metų, tačiau skyrė jam 9 metus laisvės atėmimo pataisos namuose.

„Sulaužiau savo gyvenimą“, – per paskutinį posėdį šioje byloje sakė kaltinamasis. Jis pripažino kaltę ir atgailavo, tik vylėsi teisingos ir kuo mažesnės bausmės. Teisėjų kolegija, skirdama palyginti švelnią bausmę, į atgailą ir prisipažinimą atsižvelgė.

Tiesa, M.Belkevičiaus versija skiriasi nuo prokurorų – esą 30-metį įsūnį, lemtingą 2010-ųjų rugsėjo 26-osios naktį, švenčiant Margaritos ir Piotro Kučko vestuves, jis nužudė gindamasis. Dėl jauno vyro agresijos priepuolių Marjanas esą kentėdavo ir anksčiau.

Paskutinį žodį teisme sakęs vyriškis teigė suprantantis ir savo žmonai suteiktą skausmą. 56 metų Kristina Belkevič po vestuvinės tragedijos liejo ašaras dėl sūnaus, o dabar sielvartauja ir dėl ilgam į nelaisvę siunčiamo sutuoktinio.

Už artimo giminaičio ar šeimos nario nužudymą įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę nuo 8 iki 20 metų arba įkalinimą iki gyvos galvos.

Dramatiško likimo moteris

Šventei virtus laidotuvėmis ir baudžiamąja byla, į viešumą iškilo visa šios šeimos gyvenimo istorija.

Sūnaus Piotro netekusi K.Belkevič – išskirtinai dramatiško likimo moteris.

Kai pirmą sykį ištekėjo už vyro, kurio vardas taip pat buvo Piotras, nėščios moters santuokinė laimė tęsėsi vos pusmetį – žmogus pasikorė.

Po kurio laiko jos gyvenimo ramsčiu tapo Marjanas, našlė ištekėjo dar sykį.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Vyro netekusi M.Kučko aioje byloje yra tik liudytoja, tuo tarpu sūnų palaidojusi K.Belkevič pripažinta nukentėjusiąja.
Vyro netekusi M.Kučko šioje byloje buvo tik liudytoja, tuo tarpu sūnų palaidojusi K.Belkevič pripažinta nukentėjusiąja. Tačiau skelbiant nuosprendį ji ašarojo dėl Marjano.

Kai jos trisdešimtmetis sūnus pradėjo rimtai draugauti su dešimčia metų jaunesne Margarita, kukliai gyvenantys Belkevičiai sutiko užleisti jiems savo kambarį, o patys persikraustė į virtuvę, kurią perkėlė į koridorių.

Įsūnis su patėviu blaivūs bendraudavo normaliai. Tačiau išgėręs P.Kučko nesuvaldydavo ūmaus charakterio: kliūdavo ne tik patėviui, bet ir motinai bei seseriai.

Kartą Marjanui buvo sulaužyti šonkauliai, kitą sykį jis neteko poros dantų.

Sūnaus netekusi motina užaugusį vaiką apibūdino taip: „Piotras tik išgeria – iškart bėga pas tėvą muštis. Jautė tokią trauką.“

Vyro vertinimas – kur kas palankesnis. „Blaivus ar girtas – agresyvus niekada nebūdavo. Jis ramus“, – apie Marjaną teisme yra sakiusi sutuoktinė.

Tik norėjo pašokti su žmona

M.Belkevičius teisme sutiko su prokuratūros kaltinimu nužudžius šeimos narį, tačiau pabrėžė, kad neprovokavo konflikto. „Aš tik norėjau pašokti su savo žmona“, – minėjo kaltinamasis. 

Šventės įkarštyje tarp vyrų tvyrojo įtampa, kuri kildavo kaskart, vos jiedu išgerdavo. Kai M.Belkevičius išėjo į lauką parūkyti, ten sutiko Piotrą, nuotaką ir jos pusseserę su vyru. „Gana čia plepėti. Eik iš čia!“ – tokiais žodžiais, anot patėvio, jaunikis jį išvijo. M.Belkevičius grįžo į kambarį ir ėmė gana įkyriai kviesti žmoną šokti. Piotras tuo metu nusivilko švarką ir pareiškė apraminsiąs patėvį.

Ekspertai aukos kūne aptiko penkias durtines žaizdas, M.Belkevičius kartojo sužinojęs, kad nudūrė įsūnį, tik atvykus policijai.

„Viskas vyko taip greitai, kad aš iki šiol suprasti negaliu“, – teisme yra sakęs vyras, kuriam netrukus po įvykio buvo nustatytas 2,61 promilės alkoholio girtumas.

Vos pusę paros žmona pabuvusiai jaunutei našlei dėl šoko prireikė medikų pagalbos.

Beje, kaltinamajam tuoktuvių šventės klostosi nesėkmingai. Prieš kelerius metus, pėsčiomis grįždamas iš kitų vestuvių, neblaivus Marjanas pakliuvo po automobiliu.

Nors ši rezonansinė byla Vilniaus apygardos prokuratūros pastangomis į teismą buvo perduota itin greitai, per vos daugiau kaip tris savaites, jos nagrinėjimas užsitęsė beveik ištisus metus. Priežastis – bylą nagrinėjusioje kolegijoje buvo teisėjas Zenonas Birštonas, kuriam girtam skandalingai nuvirtus nuo laiptų ir pasitraukus iš pareigų, gerokai pažengusį procesą teko organizuoti iš naujo.

Šiandienis Vilniaus apygardos teismo nuosprendis per 30 dienų dar galės būti skundžiamas apeliacine tvarka.

VIDEO: 15min.lt - paskelbtas nuosprendis jaunikio žudikui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius