Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Jauno skenduolio paieškos operaciją stebėjęs vilnietis: „Atvykę medikai jo jau negaivino“

Šeštadienį apie vidurdienį Vilniaus Justiniškių mikrorajone, vadinamajame Buivydiškių V tvenkinyje, nuskendo jaunas vyras. Kaip 15min redakcijai teigė įvykių liudininkas, gelbėtojai ir medikai ilgai negalėjo rasti privažiavimo prie nelaimės vietos, o atvykę po daugiau nei pusvalandžio, narų iš tvenkinio ištraukto nelaimėlio nusprendė jau negaivinti.
Vilniuje nuskendo prie tvenkinio poilsiavęs vyras
Vilniuje nuskendo prie tvenkinio poilsiavęs vyras / Skaitytojo Mariaus nuotr.

Apie nelaimę redakcijai pranešė vilnietis Marius. Pasak vyro, šis negilus tvenkinys, kurį jis pavadino tiesiog „pelke“, itin pamėgtas tarp netoliese gyvenančių žmonių. Prie jo poilsiauti mėgsta tiek Justiniškių, tiek Pilaitės mikrorajono gyventojai.

„Nuskendo jaunas 33-ejų metų vyras. Kartu su draugu jis poilsiavo atokesniame krante. Vartojo alkoholį – degtinę. Ten jie buvo tik dviese. Tas krantas mažiau sutvarkytas – daugiau lelijų ir žolių“, – 15min redakcijai teigė Marius.

Skaitytojo Mariaus nuotr./Vilniuje nuskendo prie tvenkinio poilsiavęs vyras
Skaitytojo Mariaus nuotr./Vilniuje nuskendo prie tvenkinio poilsiavęs vyras

Jis prie tvenkinio pasirodė tuomet, kai iškviesta greitoji medicinos pagalba bandė atrasti kelius, vedančius prie nelaimės vietos. Šnektelėjo su antruoju poilsiautoju, kurio draugas ir nuskendo.

„Tas žmogus papasakojo, kad išgėrė su draugu prie vandens 0,7 litro degtinės. Pats mačiau besimėtantį butelį. Tuomet jis nuėjęs nusišlapinti, kai draugas sumąstęs išsimaudyti. Grįžęs jis jo nei vandeny, nei ant kranto neberado. Iškvietė greitąją. Už 10 metrų kitame krante poilsiavę žmonės negirdėjo nei pagalbos riksmų, nepastebėjo, kad kažkas skęsta, nes, kaip sakiau, tie du žmonės buvo atokiau. O ir nuskendusiojo draugas nesišaukė pagalbos, kai bičiulio pasigedo“, – toliau įvykius dėliojo skaitytojas Marius.

Pasak jo, greitoji medicinos pagalba atvyko nuo iškvietimo praėjus gal 40 minučių. Spec. tarnyboms atrasti nelaimės vietą nebuvo paprasta. Neįmanoma nusakyti jokio tikslaus adreso (Rygos gatvėje, už prekybos centro „Norfa“). Tačiau Marių nustebino gelbėtojų abejingumas. Pasak jo, kad ir pavėlavę, narai neskubėjo šokti į vandenį. O kai jie galiausiai atrado skenduolio kūną, medikai prie jo net neprisilietė.

Skaitytojo Mariaus nuotr./Vilniuje nuskendo prie tvenkinio poilsiavęs vyras
Skaitytojo Mariaus nuotr./Vilniuje nuskendo prie tvenkinio poilsiavęs vyras

„Suprantu, kad praėjo nemažai laiko, bet medikai bent jau turėtų pabandyti gaivinti. Gal yra bent 1 proc. tikimybė, kad žmogus atsigaus. Juk jaunas. Juk tai žmogaus gyvybė. O dabar ištraukė narai ir iškart į maišą. Tame tvenkinyje, kaip kalba vietiniai gyventojai, pernai gal 7 žmonės skendo. Nors neatrodo pavojingas – gal tik 2-3 metrų gylio viduryje. Pelkė.

Kas galėjo nutikti šiam nuskendusiam vyrui? Neįsivaizduoju. Manau, alkoholis tokią karštą dieną padarė savo. Gal mėšlungis sutraukė ar kokia epilepsija. Gal už žolių užsikabino, nes aname krante, ne ten, kur visi įpratę poilsiauti su vaikais, jų išties yra“, – spėliojo įvykių liudininkas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriuje 15min žurnalistė sužinojo, kad iškvietimo į nelaimės vietą ugniagesiai gelbėtojai sulaukė 12.34 val. Pranešta apie Buivydiškių V tvenkinyje po vandeniu pradingusį asmenį.

„Vyriškis narų surastas apie 20 metrų nuo kranto. Ištrauktas jis 13.16 val. Perduotas medikams“, – 15min informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus atstovas.

Medikai: gaivinti jau buvo per vėlu

15min susisiekė su VšĮ Greitosios pagalbos medicinos stoties pamainos vyr. gydytoja. Ji paaiškino, kad vadovaujantis bendrąja praktika, praėjus 45 minutėms nuo nelaimės, tikslo gaivinti skendusio asmens jau nėra.

„Teko pabendrauti su brigada, kuri dirbo vietoje – trys medikai. Buvo praėję jau 40 minučių nuo iškvietimo. O kvietėjas dar iki tol ieškojo savo draugo, nardė. Praėjo daugiau nei 40 minučių. Brigada paaiškino, kad priėjo, pasižiūrėjo. Jokių parodymų reanimacijai jau nebuvo. Nebebuvo tikslo gaivinti“, – paaiškino Greitosios pagalbos medicinos stoties pamainos vyr. gydytoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius