-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jaunos panevėžietės Ingos N. tragedija: nei mylėto vyro, nei laisvės 12 metų

Nuosprendį išgirdo sugyventinį nužudžiusi jauna moteris.
Ingrida Masiulionytė
Asociatyvi iliustracija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Panevėžyje gyvenanti 25 metų Inga N. išgirdo nuosprendį už sunkų nusikaltimą – savo sugyventinio tyčinį nužudymą. Moteris šį nusikaltimą įvykdė būdama neblaivi.

Jauna panevėžietė į teisiamųjų suolą sėdo dėl 2017 m. birželį įvykusios tragedijos. Apie 22.30 val. į butą Panevėžyje buvo iškviesta greitoji pagalba – jos prireikė peiliu sužalotam vyrui. Atskubėję medikai 32 metų sužeistąjį bandė reanimuoti, bet nesėkmingai. Vyras, kuriam buvo pažeisti plaučiai ir kiti vidaus organai, nukraujavęs mirė.

Ingos pasakojimas kriminalistams nuo pat pradžių sukėlė įtarimų, todėl ji buvo sulaikyta.

Į įvykio vietą atvykusiems policijos pareigūnams nužudytojo sugyventinė iš pradžių teigė, kad jos gyvenimo draugą sužalojo kažkoks į butą atėjęs vyras.

Moters pasakojimas kriminalistams sukėlė įtarimų, ji buvo sulaikyta. Tą vakarą Inga N. buvo neblaivi, jai nustatytas 1,42 promilės girtumas. Jau kitą dieną moteris policijos pareigūnams prisipažino, kad pašalinių žmonių bute nebuvo, sugyventiniui ji vieną kartą peiliu dūrė pati.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, o jiems vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jelena Sabaliauskienė.

Pasak prokurorės J. Sabaliauskienės, teisiamoji savo kaltę pripažino visiškai.

„Ši skaudi nelaimė įvyko po išgertuvių kilus konfliktui, o pasekmės – labai skaudžios“, – sakė prokurorė. Už tyčinį savo šeimos nario nužudymą prokurorė prašė teismo skirti 15 metų laisvės atėmimo bausmę.

Panevėžio apygardos teismas kovo 7 dieną Ingą N. pripažino kalta ir skyrė jai 12 metų laisvės atėmimo bausmę, ketvirtadienį praneša Generalinė prokuratūra.

Teismas kaip lengvinančią aplinkybę pripažino tai, kad teisiamoji savo kaltę visiškai pripažino ir gailėjosi, o sunkinanti aplinkybė – nusikaltimą padarė būdama apsvaigusi nuo alkoholio.

Už šeimos nario nužudymą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius