Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunuoliai skriejo mirčiai į glėbį

Aleksandrijos kaimo pavadinimas nuo šiol bus susijęs su dar viena kraupia tragedija. Tik šįkart ji įvyko ne Skuodo rajone, kur 2007-ųjų lapkritį girtas policininkas mirtinai suvažinėjo tris mažamečius. Avarija Kupiškio rajone pasiglemžė trijų Utenos kolegijos studentų gyvybes.

„Mirties neapgausi. Ji ateis, kai bus lemta pasitraukti iš šio gyvenimo“, – kurdamas dėstytojos užduotą filosofinę esė prieš metus parašė Utenos kolegijos Verslo ir technologijų fakulteto studentas, būsimas teisininkas Darius Paketūras. Naktį į penktadienį dvidešimtmetis jaunuolis nuskriejo tiesiai mirčiai į glėbį. Antrakursis žuvo per kraupią autoavariją, kaip manoma, vietoj stabdžių atsitiktinai paspaudęs akceleratoriaus pedalą. Žuvo ir du su juo važiavę tos pačios kolegijos studentai. Dėl ketvirto jaunuolio gyvybės vakar tebekovojo reanimatologų brigada.

Nepraleido latvio mašinos

Avarija įvyko Kupiškio rajone, Aleksandrijos kaimo ribose. D.Paketūro vairuojamas automobilis „Ford Siera“, sukdamas iš šalutinio kelio, vedančio iš Utenos į Kupiškį, nepraleido namų link „Audi A6“ važiavusio Daugpilio gyventojo. Latvijos pilietis rėžėsi į kliūtimi tapusį lietuvaičių automobilį.

„Mirties neapgausi. Ji ateis, kai bus lemta pasitraukti iš šio gyvenimo“, – kurdamas dėstytojos užduotą filosofinę esė prieš metus parašė Utenos kolegijos Verslo ir technologijų fakulteto studentas, būsimas teisininkas Darius Paketūras.

D.Paketūras, jo kurso draugas Tadas Kačinskas ir pirmo kurso tos pačios specialybės studentas Vadimas Muravjovas žuvo iš karto. Prie vairuotojo sėdėjęs D.Paketūro kurso draugas Tadas Brinza patyrė itin sunkių sužalojimų. Teigiama, kad jaunuoliai vyko pas T.Brinzos senelius, gyvenančius netoli Kupiškio.

Studijos Utenos kolegijos Verslo ir technologijų fakultete vakar buvo sutrikusios. Tiek dėstytojai, tiek studentai negalėjo susikaupti, gedėjo žuvusiųjų, ruošėsi vykti lankyti ligoninėje reanimuojamo T.Brinzos. „Visi vaikinai, ir sužalotas, ir tie, kurie žuvo, vakar beveik iki aštuonioliktos valandos sėdėjo paskaitose. T.Kačinskas neseniai buvo grįžęs iš Maltos – viešėjo ten su drauge. Dar išvakarėse jis dalijosi kelionės įspūdžiais“, – LŽ pasakojo fakulteto prodekanė Rima Žarskutė.

Palaikė apgavikais

Kad trijų jaunuolių jau nebėra tarp gyvųjų, pasak prodekanės, pirmoji sužinojo vieno jų, regis, T.Kačinsko, mergina. Paskambinusi draugui, su kuriuo, važiuojančiu Kupiškio link, buvo kalbėjusi prieš keletą minučių, ji išgirdo nepažįstamo žmogaus balsą. Telefonu atsiliepęs vyras prisistatė esąs greitosios medicinos pagalbos automobilio vairuotojas, atvykęs gelbėti sužeistųjų. Jis ir pasakė, kad gyvas liko tik vienas iš keturių bendrakeleivių. Žuvusiųjų kūnus iš nenusakomai sumaitoto automobilio teko traukti ugniagesiams gelbėtojams.

„Apie žuvusiuosius ir sužalotą jaunuolį mums teko informuoti jų artimuosius“, – LŽ teigė Kupiškio rajono policijos vadovas Arvydas Mėlynis. Pareigūnai pirmiausia paskambino T.Brinzos seneliams. Išgirdę, kad vaikaitį ištiko nelaimė, jie nenorėjo tuo patikėti. „Žmonės, prisiklausę perspėjimų netikėti tokias žinias pranešančiais apgavikais, mums patiems ėmė grasinti policija“, – sakė A.Mėlynis.

Lemtis – šalia mūsų

Tik vienas iš žuvusių Utenos kolegijos studentų – T.Kačinskas – kilęs iš Utenos. V.Muravjovas atvyko studijuoti į šį miestą iš Švenčionių rajono Margeniškio kaimo, D.Paketūras – iš Širvintų. Sužalotasis T.Brinza – Kupiškio rajono Pauosių kaimo gyventojas.

Vakar, kai LŽ lankėsi Utenos kolegijoje, trims žuvusiems jaunuoliams buvo uždegtos atminimo žvakelės. Filosofijos dėstytoja Zita Ruzgienė garsiai skaitė vaikinų rašinių ištraukas. „Kam bus lemta įvykti, tas ir įvyks“, – drebėjo jos lūpos tardamos D.Paketūro parašytus žodžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius