Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

JK lietuvių name rasti du negyvi kūdikiai, sulaikyti trys įtariamieji: ką matė kaimynai?

Jungtinėje Karalystėje, Pietų Velse policija rado du negyvus kūdikius, sulaikyti du vyrai ir moteris. Britų žiniasklaida skelbia, kad du sulaikytieji gali būti čia gyvenusi lietuvių pora.
Įvykio vietoje
Kūdikių kūneliai buvo rasti šiame name, kuriame gyveno Žilvinas Ledovskis ir Eglė Žilinskaitė / SWNS/„Scanpix“ nuotr.

Vietos policija informavo, kad dviejų kūdikių kūnai rasti Pietų Velso Bridžendo mieste šeštadienį.

„Pareigūnai iškviesti į namą prieš pat 8 val. ryto. Sulaikyti du vyrai, 37-erių ir 47-erių, bei 29-erių moteris, įtariant nuslėpus kūdikio gimimą, jie lieka sulaikyti policijos areštinėje“, – policijos pranešimą cituoja britų leidinys „Dailymail“.

JK policijos nuotr./Įtariami lietuviai
JK policijos nuotr./Įtariami lietuviai

Policija sulaikytųjų tapatybių nepatvirtina, tačiau britų žiniasklaida skelbia, kad name, kuriame rasti negyvi kūdikiai, gyveno 47-erių vilkiko vairuotojas Žilvinas Ledovskis ir jo 29-erių partnerė Eglė Žilinskaitė. Jie, kaip spėjama, čia įsikėlė prieš metus.

„The Mirror“ rašo, kad kūdikių kūneliai buvo aptikti baltai dažytame name, kurį vėliau pareigūnai užantspaudavo atlikdami svarbų tyrimą.

Kaimynai šokiruoti

Kaimynus apstulbino siaubingas radinys Vildmilo priemiestyje Bridžende, Pietų Velse, tačiau jie sako, kad niekada negirdėjo ir nematė kūdikių name.

Ž.Ledovskis ir jo partnerė E.Žilinskaitė name gyveno maždaug metus.

Kaimynė 27 metų Charmaine Gardener-Ponting „The Mirror“ sakė, kad šalia namo gyvena jau metus ir niekada negirdėjo ir nematė jokių kūdikių.

Ji sakė: „Policija mums pasakė, kad jie buvo iškviesti tirti kito įvykio ir būtent tada rado kūdikius.“

JK policijos nuotr./Įtariamas lietuvis
JK policijos nuotr./Įtariamas lietuvis

„Mes jų gerai nepažinojome. Mes su jais pasisveikindavome, bet nežinojome jų vardų. Vienas vaikinas visada dirbo garaže prie savo automobilio. Nežinau, ar ten gyveno du vyrai, bet jis tikrai visada ten būdavo. Girdėdavome, kaip juos aplankydavo žmonės galiniame sode ir jie kalbėdavo užsienio kalba...“ – pasakojo kaimynė.

Mačiau, kaip jie išnešė maišus su kūnais. Jie nebuvo dideli, ne suaugusiųjų dydžio. Buvo tiesiog širdį veriantis jausmas.

33 metų kaimynas Jordanas Manselas „The Mirror“ sakė: „Tai buvo beprotiška. Pirmiausia pasirodė policijos furgonas, paskui dar vienas ir dar vienas.

JK policijos nuotr./Įtariama lietuvė
JK policijos nuotr./Įtariama lietuvė

Mačiau, kaip jie išnešė maišus su kūnais. Jie nebuvo dideli, ne suaugusiųjų dydžio. Buvo tiesiog širdį veriantis jausmas.“

33 metų Richardas Daviesas pasakojo: „Tai šokiruoja. Niekada nemačiau moters namuose, jau nekalbant apie kūdikį. Maniau, kad ten gyvena du vyrai su šunimi.“

Netoli gyvenanti keturių vaikų mama pasakojo: „Tai absoliučiai drasko širdį. Aš pati turiu keturis vaikus. Anksčiau jie žaisdavo čia, gatvėje, bet dabar jiems neleidžiu.“

SWNS/„Scanpix“ nuotr./Įvykio vietoje
SWNS/„Scanpix“ nuotr./Įvykio vietoje

Policija prašo ką nors mačiusius susisiekti

Pietų Velso policijos superintendentas Marcas Attwellas sakė, kad tai labai skaudus įvykis, todėl pareigūnai prašo visų, turinčių informacijos, susisiekti su jais

„Vykstant išsamiam tyrimui, policija šioje vietovėje bus matoma, todėl raginame visus, turinčius informacijos ar nuogąstavimų, kreiptis į pareigūnus“, – sakė jis.

Bendrame pareiškime trys vietos tarybos nariai sakė: „Pietų Velso policija turi turėti galimybę atlikti savo tyrimą, o Bridžendo centrinės tarybos nariai šiuo sunkiu metu yra pasirengę bet kokiu būdu paremti bendruomenę.“

Bridžendo apygardos savivaldybė teigia, kad po tragiško pranešimo kaimynų šeimoms teikiama parama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius