-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jokios magijos Žemaitijos keliuose: reido pradžioje dvi promilės, pabaigoje – jau trys

Velykinio reido Žemaitijos keliuose metu pareigūnams įkliuvo nemažai girtų vairuotojų. Tačiau vienas jų policininkus tiesiog suglumino – vyriškis, kuris įkliuvo tikrintojams dėl 2,37 promilės girtumo, po keturių valandų sugebėjo vairuoti vėl, kai alkoholio koncentracija jo organizme pasiekė 3,08 promilės.
Reido akimirka: avarijos vietoje
Reido akimirka: avarijos vietoje / Telšių apskrities VPK. nuotr.

Šventinį savaitgalį gyventojai pasitiko Kristaus prisikėlimo šventę, su artimaisiais rinkosi prie vaišių stalo. Kol visi šventė, viešąją tvarką Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje (Telšių, Mažeikių, Kelmės ir Akmenės rajonuose) užtikrino ir eismo saugumu rūpinosi policijos pareigūnai. Didžiausias dėmesys buvo skirtas grėsmę keliuose keliantiems neblaiviems vairuotojams kontroliuoti, nes, kaip rodo statistika, jų elgesys dažnai prišaukia nelaimių.

Telšių apskrities VPK. nuotr./Reido akimirka
Telšių apskrities VPK. nuotr./Reido akimirka

Žemaitijos keliuose patruliavusios gausios Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir rajonų policijos komisariatų Kelių ir Viešosios policijos pareigūnų pajėgos, per šventinį laikotarpį iš viso demaskavo 8 neblaivius dviratininkus, vieną – mopedo vairuotoją ir 15 neblaivių automobilių vairuotojų. Tarp jų – viena neblaivi (nustatytas 1,05 promilės girtumas) Mažeikiuose gyvenanti moteris ir du kartus ant to paties grėblio užlipęs Mažeikių rajono gyventojas. 

Velykų išvakarėse, 11.10 val., Mažeikių r., Rubikų k., prie vairo neblaivus sulaikytas 45-erių vyras į alkotesterį pripūtė 2,37 promilės. 

Tačiau, akivaizdu, kad nuo tolesnio vairavimo nušalintam pažeidėjui nė motais pelnytas protokolas ir gresiančios baudos, nes vos po keturių valandų, 15.30 val., netoli to paties kaimo jis vėl demaskuotas vairuojantis tą patį automobilį, kuris ryte buvo perduotas blaiviam asmeniui. 

Šį kartą jo girtumo laipsnis iš vidutinio jau buvo pasiekęs sunkų – nustatytas 3,08 promilės girtumas. Baudos dydis, galintis siekti kone 1 000 eurų ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimo laikotarpio klausimas, bus sprendžiamas teisme.

Didelės baudos ir vairuotojo pažymėjimų atėmimas gresia ir kitiems prie vairo neblaiviems demaskuotiems vairuotojams, kurių nustatyti girtumas siekė 0,83-2,72 promilės. 

Šeši iš jų ne tik buvo girti, bet ir neturėjo teisės vairuoti transporto priemonių. 

Dar dviem girtiems vairuotojams (nustatyti 2,13 ir 1,64 promilės girtumai) Kelmės ir Telšių rajonuose pasivažinėjimai baigėsi pakelės grioviuose. Laimė, aukų išvengta, tik apgadinti automobiliai ir kelio sankasos. 

Telšių apskrities VPK. nuotr./Reido akimirka
Telšių apskrities VPK. nuotr./Reido akimirka

Po ilgojo savaitgalio, ankstų antradienio rytą, Telšių apskr. VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnai vėl kontroliavo vairuotojus. Šį rytą, Telšiuose, Plungės g., demaskuoti du, 24 ir 41 metų vairuotojai, kurie buvo lengvai apgirtę (nustatyti 1,14 ir 0,94 promilės girtumai).

Telšių apskr. VPK Kelių policijos skyriaus viršininkas Dainius Razminas informavo, kad griežta eismo dalyvių kontrolė keliuose vyksta nuolat – tikrinamas vairuotojų blaivumas, automobilių važiavimo greitis, nustatinėjami chuliganiško vairavimo atvejai. Tad visi vairuotojai keliuose raginami elgtis drausmingai ir atsakingai, nes tik tokiu būdu galime kurti sau ir kitiems eismo dalyviams saugią aplinką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius