Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 08 30 /18:16

Paviešinus vaizdo įrašą, vandalai Jonavoje atpažinti per valandą

Rugpjūčio 29 d. 8 val. pastebėta, kad Jonavos Chemikų g., prie namo Nr. 84 esančioje vaikų aikštelėje, sugadintas Jonavos miesto seniūnijai priklausantis batutas. Vaizdo kameros užfiksavo du jaunuolius. Vienas jų peiliu supjaustė batutą.

Kauno apskrities policija rugpjūčio 30 d. gavo Jonavos rajono savivaldybės administracijos pranešimą, kad sugadintas miesto batutas. Dėl to miesto biudžetas patyrė 700 eurų nuostolį.

VIDEO: Jonavoje užfiksuoti chuliganai, niokojantys miesto batutą

Kauno apskrities VPK Jonavos rajono policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo.

Vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo du jaunuolius.

Kaip skelbia „Jonavos žinios“, apie galimus kaltininkus, atpažinęs juos vaizdo įraše, policijos nurodytais telefonais pranešė ne vienas jonavietis.

Nors naktiniame vaizdo įraše nėra labai gerai matomi paauglių veidai, tačiau, pareigūnų teigimu, miesto vaizdo kamerų kokybės pakako. Batutą supjausčiusių paauglių tapatybės nustatytos. Trečiadienį jie abu kartu su tėvais turi ateiti į policiją.

Atsakomybė už vaikų elgesį teks jų tėvams. Nuostoliai dėl sugadinto batuto – apie 700 eurų.

Savo socialinio tinklo paskyroje į batutą suniokojusius vaikus kreipėsi ir Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius.

„Noriu kreiptis į šiuos du Jonavos jaunuolius. Berniukai, labai norėčiau asmeniškai Jus pasveikinti su artėjančia Mokslo metų pradžia. Kaip suprantu, besibaigianti vasara buvo nerūpestinga ir kupina nuotykių, o paskutinis vasaros savaitgalis, tikiu, dar ilgai išliks atmintyje. Taip, taip mes matėm ką padarėt batutui vienoje vaikų žaidimo aikštelėje ir ką padarėt žaisliniam arkliukui kitoje.

Gal šiuos nuotykius norėsit prisiminti mokyklos suole rašydami rašinėlius tema: „Mano vasara“, na o jei kūrybinio įkvėpimo nebus, gali tekti parašyti bent pasiaiškinimus.

Tikrai nuoširdžiai noriu su Jumis susipažinti, todėl kviečiu mane aplankyti! Pažadu, supažindinsiu ir su savivaldybės darbuotojais, kurie kantriai tvarko jūsų nuotykių pasekmes.

Jonaviečiai, šių jaunuolių asmeniškai kol kas nepažįstu tad kas atpažinot, galite mano vardu paraginti juos kvietimo nevengti“, – rašė M.Sinkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius