Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonavos miesto turgavietėje ir jos prieigose daugiausia teisės pažeidimų padaro čigonai

Kauno apskrities VPK praneša, kad Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnai 2010–2012 metais vykdė ir toliau vykdo prevencinę veiklą akcizinių prekių nelegaliai apyvartai užkardyti ir išaiškinti Jonavos miesto turgavietėje bei jos prieigose dėl romų tautybės asmenų galimai daromų teisės pažeidimų, susijusių su akcizais apmokestinamų prekių neteisėta apyvarta.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.

2010 m. Jonavos rajono PK pareigūnai, vykdydami prevencines priemones, nustatė administracinius teisės pažeidimus ir dėl „Akcizais apmokestinamų prekių laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką“ surašė 47 protokolus bei paėmė 2 tūkst. 434 cigarečių pakelius.

Iš 48 protokolų 38 surašyti už prekybą kontrabandinėmis cigaretėmis Jonavos miesto turgavietės prieigose romų tautybės asmenims.

2011 m. buvo surašyti 75 protokolai ir paimti 6 tūkst. 472 cigarečių pakeliai. Iš jų 69 protokolai, už prekybą kontrabandinėmis cigaretėmis Jonavos miesto turgavietės prieigose, surašyti romų tautybės asmenims.

Turgavietėje ir jos prieigose buvo organizuoti 96 patikrinimai. Pradėti aštuoni ikiteisminiai tyrimai dėl „Neteisėto vertimosi uždrausta ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla“ dėl prekybos kontrabandinėmis cigaretėmis romų tautybės asmenims.

2012 m. per 9 mėnesius vykdant teisės pažeidimų, susijusių su nelegalia akcizais apmokestinamų prekių apyvarta, prevenciją ir užkardymą jau buvo organizuoti 27 reidai Jonavos m. turgavietėje ir jos prieigose.

Šiais metais surašytas 41 protokolas  ir paimti 4 tūkst. 112 pakelių cigarečių. Per 2012 m. 9 mėnesius 14 protokolų surašyta romų tautybės asmenims: 4 vyrams ir 10 moterų.

Daugelis iš jų jau yra bausti už analogiškus administracinius teisės pažeidimus. Vien šiais metais romų tautybės asmenims paskirta 385 tūkst. 400 litų baudų, sumokėta – 100 litų.

Teismas, nagrinėdamas administracinių teisės pažeidimų bylas, skiria tik baudas, viešųjų darbų dirbti jie nesutinka, administracinio arešto atlikti negali, nes dauguma iš jų yra moterys, auginančios mažamečius vaikus.

Iki šios dienos antstoliams perduota išieškoti 91 tūkst.litų baudų.

Su Jonavos savivaldybės administracijos atstovais, Jonavos rajono meru ir mero pavaduotojais yra reguliariai aptariama akcizais apmokestinamų prekių nelegalios apyvartos Jonavos miesto turgavietėje ir prieigose problema, aptariami rezultatai, ieškoma bendrų sprendimo būdų.

Jonavos turgavietės prieigose įrengta miesto vaizdo stebėjimo kamera, kuria yra fiksuojami administracinių teisės pažeidimų faktai ir juos vykdantys asmenys. Vaizdo medžiaga yra naudojama kaip įrodymai administracinių teisė pažeidimų ir ikiteisminių tyrimų medžiagose.

Apie vykdomas priemones per vietines žiniasklaidos priemones nuolat informuojami Jonavos rajono gyventojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius