Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonavos teisme greituoju būdu nuteistas Alytaus advokatas Kazys Dainotas Balzaris

Ikiteisminį tyrimą atlikę Specialiųjų tyrimo tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnai kartu su prokurorais nustatė, jog advokatas Kazys Dainotas Balzaris, siekdamas, kad prokuroras neprieštarautų sutrumpintam įrodymų tyrimui teisme nagrinėjant jo ginamojo baudžiamąją bylą, bandė papirkti Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokurorę.
Įstatymas ir teisingumas
Įstatymas ir teisingumas / 123rf.com

Dar spalio 28 dieną Jonavos rajono apylinkės teismas, išnagrinėjęs prokuroro pareiškimą, priėmė baudžiamąjį įsakymą ir Alytuje dirbantį advokatą Kazį Dainotą Balzarį pripažino kaltu dėl papirkimo. Teismas advokatui skyrė 6 500 litų baudą ir iš jo konfiskavo nusikaltimo metu gautus 2 000 litų.
 

Nusikaltimo istorija tokia: advokatas, pasakęs, kad vienas jo ginamasis ketina visiškai pripažinti savo kaltę ir pageidautų sutrumpinto įrodymų tyrimo, paklausė, ar tam neprieštarautų ir prokurorė. Prokurorės nuomone, toks Baudžiamojo proceso kodekse nustatytas bylos tyrimas šiuo atveju tikrai buvęs tikslingas ir teisėtas, todėl ji patvirtino, kad tam prieštarauti neketina. Po šio pokalbio praėjus maždaug pusvalandžiui prokurorė savo darbo kabinete netikėtai aptiko voką su pinigais. Įtarusi, kad šį voką kaip kyšį kabinete galėjo palikti ką tik buvęs lankytojas, prokurorė nedelsdama informavo apie tai savo vadovus.

Advokatas per keturiolika dienų turi teisę apskųsti teismo sprendimą, pažymima STT atstovų antradienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius