-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Joninių savaitgalį muitininkai sulaikė 10 kg nelegaliai gabentų vaistų iš Rusijos

Joninių savaitgalį Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai Kenos geležinkelio poste sulaikė apie 10 kg nelegaliai gabenamų medikamentų.
Nelegaliai gabenti vaistai
Nelegaliai gabenti vaistai. / Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.

Ankstyvą penktadienio rytą į Kenos geležinkelio postą atvyko keleivinis traukinys „Maskva – Vilnius“, kurio muitinis tikrinimas buvo atliekamas bendradarbiaujant kartu su Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais. Apžiūrinėdami 6-ąjį vagoną, pareigūnai užėjo į kupė, kurioje važiavo 4 keleiviai. Muitininkai, paklausę, ar keleiviai neveža deklaruoti būtinų ar draudžiamų gabenti daiktų ar prekių, išgirdo tradicinius atsakymus, jog tokių jų bagaže nėra. Kupė važiavęs Rusijos pilietis V.S. pareigūnus taip pat patikino, jog tokių daiktų ar prekių nesiveža. Tačiau suabejoję vyro atsakymu, muitininkai paprašė atidaryti lagaminą. Paaiškėjo, kad lagaminas grūste prigrūstas įvairiausių medikamentų. Vyro bagaže buvo apie 10 kg 8 rūšių mūsų šalyje neregistruotų ir nenotifikuotų rusiškų preparatų. Rusijos pilietis nepateikė ir jokių vaistų įsigijimo dokumentų bei gydytojo pažymos, liudijančios, kad vaistai būtini jo asmeniniam naudojimui. Pažeidėjui surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas, o neteisėtai gabenti medikamentai sulaikyti.


Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad šiais metais tai jau antras kartas, kai Kenos geležinkelio poste sulaikomi nelegaliai į mūsų šalį mėginami įvežti neregistruoti medikamentai. Vos prieš mėnesį traukinyje „Mogiliovas–Vilnius“ muitinės pareigūnai sulaikė per 100 pakuočių įvairių mūsų šalyje neregistruotų preparatų – šie buvo paslėpti tuščiuose sulčių pakeliuose ir sumesti į tualeto šiukšliadėžę.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius