-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Joniškio drama: nuo pareigūnų bėgusį Kristijoną Chadzevičių leista suimti trims mėnesiams

Šiaulių prokuratūra prašo suimti trims mėnesiams paskutinį iš keturių vaikinų, sulaikytų per susišaudymą Joniškyje. Nuo pareigūnų sprukusio Kristijono Chadzevičiaus vienu metu ieškojo apie dvidešimt ekipažų, buvo visiškai uždarytas Joniškio miestas.
Kristijono Chadzevičiaus suėmimas
Kristijono Chadzevičiaus suėmimas / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Kristijonas Chadzevičius, anot prokurorų, anksčiau turėjo reikalų su Lietuvos ir užsienio teisėsauga. Taip pat sulaikomas jis spruko ir slapstėsi apie penkias valandas. Manoma, kad jis laisvėje galėtų trukdyti vykdyti ikiteisminį tyrimą, todėl prašoma jį suimti trims mėnesiams. Teismas tenkino prokurorų prašymą.

Pas K.Chadzevičiaus tėvą Gintautą Chadzevičių buvo rasta šaudmenų, tačiau ši veika nėra susieta su jo sūnaus pastarųjų dienų reikalais. Jam taip pat skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir periodinis registravimasis.

Išgirsti teismo sprendimą panoro ir tuzinas suimtųjų draugų. Jie buvo susirinkę ir ketvirtadienį.

Kaip tik tuo metu prie teismo pastato sustojo patrulių ekipažas ir ėmė tikrinti gatvėje pastatytus automobilius: tikrino dokumentus ir bagažines.

Trečiadienį Šiaulių apylinkės teisme buvo atvesdinti du iš keturių trečiadienį Joniškyje sulaikytų asmenų – Artūras Riabovas ir Paulius Petronis. Teismas leido abu suimti trims mėnesiams.

Ligoninėje dėl šautinių žaizdų gydomas Jevgenijus Kravčiukas tokį pat teismo nuosprendį išgirdo ligoninės palatoje.

Dar vienam sulaikytajam, kuris ilgiausiai slapstėsi nuo pareigūnų, Kristijonui Chadzevičiui, nuosprendis paskelbtas penktadienį po pietų.

VIDEO: Šūviais ir gaudynėmis pasibaigusi sulaikymo operacija Joniškyje: nufilmuotas sužeistasis

Vienu metu Joniškyje dirbo per 20 patrulių ekipažų. Prisidėjo patys joniškiečiai, pranešdami apie pastebėtą nepažįstamą asmenį. Jų dėka bėglys nesugebėjo net kirsti geležinkelio, už kurio yra kolektyviniai sodai.

Tikėtina, kad nuo pareigūnų sprukusiam vyrui trukdė ir šaltis bei vėjas. Jis ieškojo vietos, kur pasislėpti. Kai pareigūnų ekipažai privažiavo prie jo buvimo vietos, vyras pats pasidavė.

Trečiadienį policija pranešė, kad operacijos metu du asmenys buvo sulaikyti, o dviem pavyko pasprukti. 15.26 val. policija pranešė, kad viename gyvenamajame name policijos pareigūnų buvo apsuptas ir sulaikytas nuo ryto ieškotas 24 metų Kristijonas Chadzevičius.

Sulaikytieji asmenys Šiaulių policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnų akiratyje buvo jau pusmetį. Tai – anksčiau ne vieną kartą teisti šiauliečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius