Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 20 /14:42

Joniškio rajono apylinkės teismo teisėjui Sauliui Remeikai siūloma iškelti drausmės bylą

Šiaulių apygardos teismo pirmininkas Boleslovas Kalainis ketvirtadienį pasirašė teikimą dėl drausmės bylos iškėlimo Joniškio rajono apylinkės teismo teisėjui Sauliui Remeikai, kuris galimai šiurkščiai pažeidė administracinės bylos nagrinėjimo tvarką ir dėl to, kaip įtariama, neblaivus vairavęs „darbietis“ išvengė atsakomybės.
Teisingumo svarstyklės
Teisingumo svarstyklės / Photos com. nuotr.

Teikimas dėl S.Remeikos perduotas Teisėjų etikos ir drausmės komisijai, BNS ketvirtadienį pranešė Šiaulių apygardos teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas.

Teismo pirmininko sudaryta komisija skubos tvarka tikrino teisėjo S.Remeikos žinioje esančią administracinių teisės pažeidimų bylą, kurioje administracinėn atsakomybėn buvo patrauktas Joniškio rajono tarybos narys Kęstutis Mačiulis. Šios bylos nagrinėjimas užtruko metus. Teisėjas S.Remeika birželio 14 dieną nutarimu šią administracinę bylą nutraukė pasibaigus administracinės nuobaudos skyrimo ir bylos nagrinėjimo terminui.

„Įvertinę patikrinimo metu surinktus duomenis, komisija ir Šiaulių apygardos teismo pirmininkas konstatavo, kad teisėjas S.Remeika galbūt šiurkščiai pažeidė administracinių teisės pažeidimo bylų nagrinėjimo operatyvumo principą, netinkamai organizavo bylos nagrinėjimą, dėl to administracinėn atsakomybėn patrauktas asmuo išvengė administracinės atsakomybės“, – rašoma Šiaulių apygardos teismo atstovo spaudai pranešime. 

Gegužės 28 dieną Joniškio rajono apylinkės teisme turėjo vykti Joniškio rajono savivaldybės tarybos nario, „darbiečio“ K.Mačiulio administracinės bylos posėdis. Joniškio rajono savivaldybės tarybos narys pernai gegužės 29 dieną buvo sulaikytas neblaivus vairuojantis visureigį „Toyota Land Cruiser“. Pasak policijos, K.Mačiuliui buvo nustatytas 2,46 promilių girtumas.

Gegužės 28 diena buvo paskutinė diena teismo nutarčiai paskelbti. Nutartį administracinėje byloje turėjęs paskelbti Joniškio teismo teisėjas netiktai susirgo.

Už vairavimą esant girtam K.Mačiuliui grėsė 2-3 tūkst. litų piniginė bauda su teisės vairuoti transporto priemonę atėmimu 2-3 metų laikotarpiui arba administracinis areštas nuo 10 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemonę atėmimu iki 3 metų. Politikas tikina, kad alkoholio matuoklio rodmenis galėjo pakoreguoti jo vartojami stiprūs vaistai.

Šiaulių žiniasklaida skelbė, kad tarybos nario bylą dėl vairavimo esant neblaiviam Joniškio rajono apylinkės teismas gavo pernai vasarą. Kurį laiką posėdžiai buvo atidėti gavęs Joniškio rajono apylinkės teismas pernai turėjusius įvykti keturis posėdžius buvo priverstas atidėti. Pirmasis posėdis neįvyko, nes politikas pareiškė norintis pasisamdyti advokatą. Pernai rugsėjo pabaigoje numatytą teismo posėdį vėl teko atidėti, nes į Seimą nesėkmingai kandidatavusį K.Mačiulį tuo metu jau saugojo teisinė neliečiamybė. Dėl tos pačios priežasties neįvyko ir lapkričio pradžioje numatytas posėdis. Paskutinį iš praėjusiais metais planuotų teismo posėdžių teko atidėti dėl K.Mačiulio advokato užimtumo aukštesnės instancijos teisme nagrinėjamoje kitoje byloje.

Pernai birželį Teisėjų etikos ir drausmės komisija (TEDK) jau buvo nustačiusi darbo trūkumų S.Remeikos veikloje.

Komisijai teikimą pateikęs Šiaulių apygardos teismo pirmininkas nurodė, kad atliekant Joniškio rajono apylinkės teismo teisėjo S. Remeikos patikrinimą, nustatyta, jog teisėjas nepakankamai efektyviai organizuoja bylų nagrinėjimą, aplaidžiai atlieka savo pareigas, esą patikrinimo išvados leidžia teigti, kad S. Remeika, nagrinėdamas bylas, kartoja pažeidimus, kurie konstatuoti 2011 metų Joniškio rajono apylinkės teismo teisėjų darbo kompleksinio patikrinimo akte.

Komisija konstatavo, kad teisėjo veiksmuose yra aplaidumo požymių, bet nusprendė apsiriboti svarstymu. Atsižvelgdama į šeimines ir sveikatos aplinkybes bei vertindama tai, kad teisėjas pripažįsta savo darbo trūkumus ir ėmėsi veiksmų jiems šalinti, TEDK drausmės bylos teisėjui S.Remeikai neiškėlė, o apsiribojo svarstymu komisijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius