-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Joniškyje darbuotojas čiupinėjusiam kebabinės savininkui – nemaloni žinia iš prokuratūros

Praėjusią savaitę kilo skandalas dėl Šiaulių apygardos prokuratūroje priimto sprendimo. Keturios Joniškio kebabinės „Alibaba“ buvusios darbuotojos pasiskundė, kad prie jų darbdavys seksualiai priekabiavo. Visgi ikiteisminį tyrimą kontroliavusi prokurorė nusprendė, kad rankų kišimas darbuotojoms į kelnes ar jų liemenėlių atseginėjimas nėra nusikaltimas. Tačiau sprendimą peržiūrėjęs aukštesnis prokuroras tyrimą nusprendė atnaujinti.
Kebabinė „Alibaba“
Kebabinė „Alibaba“ / 15min nuotr.

„Vertinant Ghazi Husseino veiksmus, tokius kaip lietimąsi prie kūno, rankų kišimą į kelnes, liemenėlės atsegimą, jo pokalbius seksualine tema, neabejotinai darytina išvada, kad jo veiksmai buvo akivaizdžiai vulgarūs ir seksualinio pobūdžio, tačiau vertinant juos Baudžiamojo kodekso kontekste negalima pagrįstai teigti, kad tokiais veiksmais H.G.Husseinas siektų seksualinio bendravimo ar pasitenkinimo su juo“, – tokį prokurorės Inetos Žilinskienės teiginį nutarime nutraukti ikiteisminį tyrimą citavo lrytas.lt.

Kaip rašė portalas, teisėsaugos apklaustos darbuotojos pasakojo ne vieną atvejį apie nederamą iš Libano kilusio darbdavio elgesį. Jis esą ne tik jas čiupinėjo, kišo rankas į kelnaites, bet neva ir rodė savo lytinį organą.

Pirmadienį prokuratūra informavo, kad aukštesniojo prokuroro sprendimu atnaujintas ikiteisminis tyrimas dėl galimo darbdavio seksualinio priekabiavimo (BK 152 str. 1 d.) prie darbuotojų vienoje Joniškyje esančių užkandinių.

Tyrimas, anot prokuratūros pranešimo, buvo nutrauktas dėl to, nes nebuvo surinkta pakankamai duomenų, objektyviai pagrindžiančių, jog įtariamasis savo elgesiu siekė paveikti nukentėjusiąsias, kad šios su juo bendrautų seksualiai.

Tačiau Šiaulių apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojui Gintarui Girgždžiui patikrinus nutarimą nutraukti ikiteisminio tyrimo teisėtumą ir pagrįstumą bei išnagrinėjus rugsėjo 12 d. gautą nukentėjusiųjų skundą, buvo priimtas sprendimas tyrimą atnaujinti.

Ikiteisminis tyrimas atnaujinamas trijuose epizoduose – dėl trijų galimai nukentėjusiųjų moterų. Dėl vienos iš buvusių darbuotojų ikiteisminis tyrimas nėra atnaujinamas suėjus apkaltinamojo nuosprendžio priėmimo senaties terminui.

Baudžiamojo kodekso 152 straipsnio 1 dalis už padarytą nusikaltimą numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius