Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 24 /16:14

Joniškyje – policijos susišaudymas su keturiais nusikaltėliais: po gaudynių sulaikytas paskutinis bėglys

Šiaulių apskrities policija trečiadienį priešpiet informavo, kad ieško dviejų su organizuotu nusikalstamumu susijusių asmenų, kurie slapstosi nuo pareigūnų ir galimai yra ginkluoti. Vienas iš bėglių karštais pėdsakais sulaikytas dar priešpiet. Popietę policija pranešė, kad gyvenamajame name buvo apsuptas ir sulaikytas paskutinis ieškotas įtariamasis.
Joniškyje – policijos susišaudymas su nusikaltėliais
Ieškomas įtariamasis / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Šiandien apie 10 val. Joniškyje esančioje Žemaitės gatvėje Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnų surengtoje sulaikymo operacijoje vienas sulaikomų asmenų į pareigūnus nukreipė ginklą, dėl to pareigūnai jo atžvilgiu panaudojo tarnybinį ginklą.

Šiaulių apskrities VPK nuotr./Ieškomas įtariamasis
Šiaulių apskrities VPK nuotr./Ieškomas įtariamasis

Du asmenys buvo sulaikyti, dviem pavyko pasprukti. Trečiadienį 11.35 val. Lietuvos policija savajame „Facebook“ profilyje paskelbė, kad „vienas pabėgusių ką tik sulaikytas, kitas – toliau ieškomas.“

15.26 val. policija pranešė, kad viename gyvenamajame name policijos pareigūnų buvo apsuptas ir sulaikytas nuo ryto ieškotas 24 metų Kristijonas Chadzevičius. Jis sulaikymo metu nesipriešino.

Joniškyje dirbo gausios policijos pareigūnų pajėgos, buvo vykdoma policinė priemonė „Sulaikymas“.

Sulaikytieji asmenys Šiaulių policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnų akiratyje buvo jau pusmetį. Tai – anksčiau ne vieną kartą teisti šiauliečiai.

Trečiadienį pareigūnai vyko į Joniškį, turėdami informacijos, kad įtariamieji ketino susidoroti su teisėsaugai taip pat žinomu asmeniu, užvaldyti jo turtą – automobilį. Įtariamųjų automobilyje rasta: dujų balionėliai, peilis, neperšaunamos liemenės, kūjis, metaliniai strypai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo įvykdyti ginkluotą plėšimą, neteisėto šaunamo ginklo laikymo, pasipriešinimo pareigūnams.

VIDEO: Šūviais ir gaudynėmis pasibaigusi sulaikymo operacija Joniškyje: nufilmuotas sužeistasis

Kultūros centras užsirakino duris

Veiksmas įvyko tiesiai po Joniškio kultūros centro langais. Darbuotojams buvo pranešta kuo skubiau užsirakinti, nes netoliese gali būti ginkluotų asmenų.

Kai visos durys buvo užrakintos, darbuotojai pamatė, kad prie vieno namo vienas po kito sulekia policijos automobiliai. Netrukus atvyko ir GMP automobilis.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Joniškyje – policijos susišaudymas su nusikaltėliais
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Joniškyje – policijos susišaudymas su nusikaltėliais

„Užsirakinome ir žiūrėjome pro langus. Tik vėliau pastebėjome policijos pranešimą apie pabėgusius ginkluotus asmenis. Kadangi buvome viduje, nieko negirdėjome. Nei šūvių. Tik sirenas“, – pasakojo kultūros centro darbuotoja.

Nepažįstamasis vilkėjo tamsią striukę ir buvo užsidėjęs kapišoną.

Vienas joniškietis pastebėjo įtartiną asmenį Atgajos gatvėje. Nepažįstamasis vilkėjo tamsią striukę ir buvo užsidėjęs kapišoną.

Jis užsuko į vieną kiemą, kur, tikėtina, pasiklausė kelio. Nevietinis vyras galėjo ieškoti praėjimo į kolektyvinius sodus.

Policijos pareigūnai ir kriminalistai ne tik tikrino visus įvažiuojančius ir išvažiuojančius iš miesto, bet ir krėtė negyvenamas sodybas, namus. Ieškojo, kur galėjo per žvarbią pūgą prisiglausti pabėgęs vyras.

Joniškietis tikina, kad vietovių nepažįstantis šiaulietis galėjo rasti kelią per geležinkelį, perbėgti į kolektyvinius sodus. Iš ten nėra sudėtinga pabėgti į aplinkinius kaimus.

Tačiau jis buvo apsuptas ir sulaikytas viename gyvenamajame name, jam nepavyko pasprukti iš Joniškio.

Pašautas nubėgo dar puskilometrį

Šiaulių policija netrukus surengė spaudos konferenciją dėl šio įvykio. Šiaulių apskrities VPK viršininkas Ramūnas Sarapas informavo, kad dar ieškomas Kristijonas Chadzevičius, o sulaikyti yra policijai gerai žinomi šiauliečiai 27 metų Paulius Petronis, 35 metų Artūras Riabovas ir Jevgenijus Kravčiukas.

Viršininko teigimu, visi asmenys policijai yra žinomi ir siejami su organizuotu nusikalstamumu. Automobilyje buvo rastas pistoletas „Makarov“.

Pastarasis buvo nukreipęs į pareigūnus pistoletą, todėl prieš jį ir buvo panaudotas tarnybinis ginklas. Šis sulaikytasis sužeistas į ranką ir koją. Jo gyvybei pavojus negresia.

Nėra žinoma, ar pabėgęs K.Chadzevičius yra ginkluotas, tačiau neabejojama, kad jis iš Joniškio nespėjo pasišalinti. Visi išvažiavimai iš miesto buvo visiškai blokuoti. Šiuo metu miestas jau atidarytas. Buvo tikrinamas kiekvienas automobilis, sunkvežimis ar traktorius.

R.Sarapas teigė, kad Joniškio pareigūnai pastebėjo įtartiną automobilį ir nutarė jį patikrinti. Netrukus iš automobilio išbėgo keturi asmenys ir puolė bėgti į skirtingas puses. Vienas jų atsuko į pareigūnus ginklą.

Viršininko teigimu, visi asmenys policijai yra žinomi ir siejami su organizuotu nusikalstamumu. Automobilyje buvo rastas pistoletas „Makarov“.

Džiaugiasi pareigūno veiksmais

Generalinis komisaras Linas Pernavas savo „Facebook“ paskyroje pasidžiaugė, kad pareigūnas nesudvejojo pasinaudoti ginklu.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Linas Pernavas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Linas Pernavas

„Džiaugiuosi, kad pareigūnas nesudvejojo ir iš karto panaudojo ginklą, pažadu, kad jam bus suteikta visa būtina pagalba. Tokiais atvejais raginu kolegas nedvejoti ir drąsiai naudoti ginklą, nes Jūsų saugumas yra pirmoje vietoje.

Dar viena gera žinia, kad papildomai įsigijome dar 1000 „Glock“ pistoletų ir jau kitą mėnesį visi reaguojantys pareigūnai bus aprūpinti šiais ginklais. Jau greitai pareigūnai gaus ir naujas neperšaunamas liemenes“, – rašė L.Pernavas.

Jis pridūrė, kad šis atvejis – puikus prevencinio darbo pavyzdys regionuose.

„Nors kažkas bando teigti, kad rajonuose nevyksta prevencinis darbas, čia yra geriausias pavyzdys, kad prevencinis darbas vyksta labai aktyviai.

Gavę informacijos, kad su organizuotu nusikalstamumu siejami nariai aiškinsis santykius, į tai įsikišo pareigūnai. Sulaikant įtariamuosius, vienas iš jų nukreipė ginklą į pareigūnus, pareigūnas panaudojo tarnybinį ginklą ir sužeidė įtariamąjį“, – rašė generalinis komisaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius