Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinėje Karalystėje nelegaliai paskolas dalijęs Mantas Daujotas nuo teisingumo slėpėsi Lietuvoje

Naujienų portalas derbytelegraph.co.uk paskelbė žinią apie lietuvį Mantą Daujotą, kuris nuteistas ketverių metų laisvės atėmimo bausme už tai, kad vertėsi neteisėtu paskolų teikimo verslu. Lietuvis nuo teisingumo slapstėsi tėvynėje, tačiau buvo sulaikytas bei grąžintas į Jungtinę Karalystę.
Asociatyvi nuotr.
Paskola (asociatyvi nuotr.) / 123RF.com nuotr.

Skelbiama, kad Jungtinės Karalystės Burtono mieste gyvenęs Mantas Daujotas iš pažeidžiamų klientų uždirbo šimtus tūkstančių svarų sterlingų. Lietuvis neturėjo licencijos verstis grynųjų pinigų skolinimu.

Be to, jis kaip užstatus saugojo aštuonių dešimčių klientų dokumentus, tokius kaip pasai, tapatybės kortelės, banko kortelės ar vairuotojo pažymėjimai.

Supratęs, kad pakliuvo į teisėsaugos akiratį, 38-erių metų lietuvis mėgino slėptis ir grįžo į Lietuvą, tačiau buvo sulaikytas ir perduotas atgal į Jungtinę Karalystę. Lietuvį ketveriems metams už grotų pasiuntęs teisėjas Jamesas Edwardsas teigė, jog kaltinamasis veikė žinodamas, kad paskolų dalijimui reikalinga licencija.

„Daujotas žinojo, kad jo veiksmai buvo neteisėti. Tokie asmenys klesti iš finansiškai pažeidžiamų asmenų išnaudojimo. Įmonė buvo labai pelninga, didelio masto ir gerai organizuota“, – sakė teisėjas Jamesas Edwardsas.

Šiam tyrimui vadovavo Jungtinės Karalystės nelegalaus pinigų skolinimo tyrimo grupė. Padedama Stafordšyro policijos ji nustatė, kad Mantas Daujotas elektroniniame įrenginyje vedė išsamius paskolų ir jų grąžinimo įrašus.

Prokuroras Benas Millsas teismui sakė, kad kaltinamasis, kuris anksčiau pats dirbo legaliame kreditų versle ir vėliau asmeniškai ėmėsi nelicencijuotos veiklos, turėjo mažiausiai 260 klientų. Dauguma klientų buvo paėmę kelias paskolas.

Nustatyta, kad Mantas Daujotas tokia veikla vertėsi nuo 2015-ųjų kovo mėnesio iki 2019-ųjų rugpjūčio. Iš viso per šį laikotarpį jis suteikė paskolų už kiek mažiau nei 2 milijonus svarų sterlingų. Apskaičiuota, kad per šį laikotarpį jis neteisėtai galėjo uždirbti apie 450 000 svaro sterlingų pelno.

Mantas Daujotas pripažino savo kaltę dėl pinigų plovimo, neteisėto pinigų skolinimo, jam nepriklausančių tapatybės dokumentų turėjimo ir laidavimo pažeidimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius