-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinėje Karalystėje sulaikė vieną ieškomiausių įtariamųjų, siejamą su „tulpiniais“

Trečiadienį užsienyje sulaikytas su „tulpinių“ organizuotu nusikalstamu susivienijimu siejamas vyras, socialiniame tinkle ketvirtadienį praneša Lietuvos policijos atašė Jungtinėje Karalystėje Linas Pernavas. Tuo metu Panevėžio pareigūnai teigia, kad nesieja 37 metų sulaikytojo O.B. su praeitame amžiuje Panevėžyje veikusiomis nusikalstamomis grupuotėmis.
Romualdas Lipskis kaltinamas šnipinėjęs Baltarusijai.
Asociatyvi iliustracija: antrankiai, sulaikymas, suėmimas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Iš UK TOP – 10 sulaikytas dar vienas ieškomas asmuo! Sąrašą sėkmingai trumpinam!“ – feisbuke rašo L.Pernavas.

Atašė žodžiais tariant, metai nuoseklaus darbo davė savo rezultatus.

„2021 m. liepos 28 d. UK buvo sulaikytas dar vienas ieškomas asmuo, siejamas su „tulpinių“ organizuotu nusikalstamu susivienijimu. Jis įtariamas neteisėtu narkotinių medžiagų gabenimu.

Nepadėjo net didelė konspiracija! Kaip sakė UK kolegos, sulaikomas asmuo buvo labai nustebęs.

Prieš metus kartu su Panevėžio apskrities policijos pareigūnais, Lietuvos policijos ryšių karininkais Europole pradėjome šio asmens paieškos priemones, vyko nuolatinis informacijos rinkimas, tikslinimas ir intensyvus bendras darbas su kolegomis iš UK.

Prieš daugiau kaip savaitę buvo nustatyta sulaikymo operacijos diena ir vakar sulaikymo operacija buvo sėkmingai įvykdyta – ieškomas asmuo sulaikytas.

Nepadėjo net gyvenimas su svetimais dokumentais, vardais, nepadėjo ir didelė konspiracija! Kaip sakė UK kolegos, sulaikomas asmuo buvo labai nustebęs,“ – pasakojama „Facebook“ paskyroje.

Kaip papildomai skelbia BNS, Panevėžio apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti ir be tikslo platinti, padėjimo minėtas medžiagas įgyti.

Atliekant ikiteisminį tyrimą, vienas įtariamasis asmuo – O.B., nuo ikiteisminio tyrimo pasislėpė. Todėl jis nutarimu buvo pripažintas įtariamuoju bei paskelbta jo paieška.

Atliekant ikiteisminį tyrimą narkotikų byloje, vienas įtariamasis asmuo – O.B., nuo tyrėjų buvo pasislėpęs.

„Gavus duomenų, kad jis galbūt slapstosi užsienyje buvo išduotas Europos arešto orderis bei buvo priimtas sprendimas atskirti ikiteisminį tyrimą dėl O. B. galbūt padarytos nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 straipsnio 1 dalyje“, – BNS informavo Panevėžio apygardos prokuratūra.

Tyrimai dėl kitų asmenų padarytų nusikalstamų veikų buvo užbaigti 2020 metais, perduodant bylas teisminiam nagrinėjimu.

Visi asmenys teismo pripažinti padarę jiems inkriminuotas nusikalstamas veikas, o ikiteisminis tyrimas dėl O. B. galbūt padarytos nusikalstamos veikos tęsiamas.

1984 metais gimusio O. B., anot BNS, pareigūnai nesieja su praeitame amžiuje Panevėžyje veikusiomis nusikalstamomis grupuotėmis.

L.Pernavas socialiniame tinkle dėkoja visiems, dalyvavusiems šioje operacijoje, už ilgą, nuoseklų ir kantrų darbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius