Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 31 /17:20

Jurbarko drama: smurtautojui paskirta apykojė ir namų areštas, kaltės nepripažįsta

Namų areštas ir apykojė – tokią kardomąją priemonę penktadienį įtariamajam iš Jurbarko skyrė Tauragės apylinkės teismas. Vaikinas įtariamas žiauriai sumušęs dešimtokę ir pasikėsinęs ją išprievartauti. Mergina sodyboje, kur šventė paaugliai, sumušta itin žiauriai. Prokurorai penktadienį atskleidė daugiau detalių.
Jurbarko ženklas
Jurbarko ženklas / Luko Pilecko nuotr.

Grasino nukentėjusiajai smurtu

Įtarimai dėl pasikėsinimo išžaginti buvo pareikšti 2001 metais gimusiam nepilnamečiui Jurbarko moksleiviui. Jis buvo neblaivus – po nusikaltimo jam nustatytas 1,12 promilės girtumas.

Ikiteisminis tyrimas dėl nepilnametės sužalojimo ir pasikėsinimo išžaginti Tauragės policijoje pradėtas sekmadienį. Kaltės vaikinas nepripažįsta, o teisme, pasinaudodamas tokia teise, parodymus duoti atsisakė.

Griežtesnę kardomąją priemonę teismas nusprendė pritaikyti gavęs pagrįstų duomenų, jog nukentėjusiajai buvo grasinta, reikalaujant tylėti. Vaikinas namuose privalės būti visą parą du mėnesius.

Smurtinio nusikaltimo aplinkybes penktadienio popietę pakomentavo Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Aurelijus Stanislovaitis ir Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininkas Antanas Urbelis.

Anot prokuroro A.Stanislovaičio, kardomoji priemonė sugriežtinta siekiant užkirsti kelią daryti nusikalstamas veikas, taip pat siekiant išvengti poveikio nukentėjusiajai.

Praėjus kelioms dienoms po nusikaltimo išaiškėjo papildomos aplinkybės, kurios nebuvo aiškios pirmąją parą. Anot prokuroro, buvo grasinta po nusikalstamos veikos neatskleisti įvykio aplinkybių.

„Grasinta smurtu“, – daugiau detalių neatskleidė A.Stanislovaitis ir papildė, jog grasinta iki kardomųjų priemonių paskyrimo. Kaip buvo grasinta, prokuroras neatskleidė, tačiau patikino, jog tai daryta ne trumposiomis žinutėmis.

Šiai aplinkybei pasitvirtinus, imtasi papildomų procesinių priemonių ir kardomoji priemonė sugriežtinta, kad nukentėjusioji jaustųsi saugi, nekiltų abejonių, jog vaikinas su ja kontaktuoja.

Anot prokuroro, apykojės veikimo principas toks: nustatomos draudžiamos arba leidžiamos zonos, kontroliuojama, ar nustatytu laiku įtariamasis neišvyksta iš leidžiamos zonos.

Nors visuomenėje kilo diskusijos, kodėl vaikinas nesuimtas, anot A.Stanislovaičio, suėmimas yra griežčiausia kardomoji priemonė. Teismas vertino tai, jog vaikinas yra nepilnametis, gyvena su tėvais, mokosi, praeityje nėra pakliuvęs į pareigūnų akiratį.

VIDEO: Pareigūnai paaiškino, kas lėmė, kad merginos sumušimu Jurbarke įtariamas nepilnametis nebuvo suimtas

Pasak A.Urbelio, pareigūnai jau apklausė visus įvykio liudininkus.

Paklaustas, ar įtariamojo šeima siekia padėti nukentėjusiajai, pareigūnas atsakė, jog tokių duomenų neturima.

Nukentėjusiosios šeimai atstovaujantis advokatas Mindaugas Vasiliauskas "Lietuvos ryto" televizijai atskleidė, kad įtariamojo tėvai bandė susisiekti su nukentėjusios tėvu, siūlė susitikti ir susitarti.

Sportininkas sumušė dešimtokę

Jurbarkas dėmesio centre atsidūrė po žinios, kad vienas žinomas miestelio sportininkas per moksleivių vakarėlį žiauriai sumušė ir bandė išprievartauti dešimtokę.

Po vakarėlio dešimtoje klasėje besimokanti mergina atsidūrė Kauno klinikų reanimacijoje. Jurbarko rajone gyvenančią septyniolikmetę pasikėsino išžaginti ir žiauriai sumušė.

Portalo jurbarkosviesa.lt duomenimis, dešimtokai ir vyresni mokiniai šventė mokslo metų pabaigą sodyboje su pirtimi. Vakarėlio dalyviai, buvę sodyboje, nematė paties nusikaltimo momento, o merginą išgelbėjo jos pasigedę ir išėję į lauką ieškoti draugai.

Ten jie pamatė jau nusirengusį ir merginą ketinantį išprievartauti nepilnametį bei žiauriai mušamą auką.

Po šio įvykio merginos artimoji socialiniuose tinkluose pasidalijo pagalbos prašymu, kuriame išsamiau aprašė nukentėjusiosios būklę bei susiklosčiusią situaciją.

„Kaip sakė liudininkai, jos veido nebuvo galima atpažinti“, – socialiniame tinkle viešame įraše pasidalijo paauglės artimoji.

Merginai smarkiai pažeista trachėja, išmušti keli dantys, sutrupintas žandikaulis bei nustatyta stipri kaklo trauma.

Anot merginos artimųjų, smurtavęs jaunuolis yra kovų menų prizininkas, lanko sporto klubą „Pantera“.

Abu įtariamojo jaunuolio tėvai yra vietiniai politikai – jaunuolio tėvas buvo įtariamas balsų pirkimu 2015 metų savivaldybių rinkimuose, 2016 metais išteisintas, 2019 metų savivaldybių rinkimuose dalyvavo su Darbo partijos sąrašu, o mama – 2015 metais taip pat dalyvavo rinkimuose su Darbo partija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius