Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kadaise rekordus gerinęs sportininkas iš Šiaulių dabar aiškinasi dėl dopingo platinimo

Šiaulių apygardos teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje dabar jau buvęs vieno sporto klubo Šiauliuose vadovas ir treneris Nerijus Čerauskas kartu su dar dviem vaikinais kaltinamas neteisėtu disponavimu dopingo medžiagomis turint tikslą jas platinti. Prieš 14 metų N.Čerauskas pasižymėjo, kai pagerino Lietuvos rekordą štangos stūmimo rungtyje.
Dopingo medžiagos
Dopingo medžiagos / Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Temos: 1 Dopingas

Kartu su 41-erių metų šiauliečiu teisiami Mažeikių rajono gyventojas 20-metis Raimundas Saltonas ir Kaune esančio vieno sporto klubo trenerio asistentas 39-erių Romualdas Gasperavičius.

Neseniai už neteisėtą disponavimą dopingo medžiagomis jau teistas N.Čerauskas taip pat kaltinamas ir neteisėtu disponavimu labai dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų.

Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad 2018 metais šiaulietis N.Čerauskas Vilniuje iš nenustatyto asmens įsigijo apie 7 tūkstančius įvairių ampulių, tablečių, buteliukų preparatų, prilyginamų dopingui, ir daugiau kaip 300 vienetų tablečių, kurių sudėtyje yra labai didelis kiekis psichotropinės medžiagos.

Parsigabenęs į Šiaulius pirkinį N.Čerauskas paslėpė savo sporto klube ir ten jį laikė.

2019 metais vyras keliolika kartų anabolinių androgeninių steroidų preparatus pardavė R.Saltonui, su kuriuo šiaulietis susipažino internetu.

Mažeikių rajono gyventojas kelis tūkstančius vienetų preparatų laikė Viekšnių miestelyje gyvenančios giminaitės sandėliuke.

Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad R.Saltonas preparatus perpardavinėjo internete kaip papildus sportui. Tarp tokių pirkėjų atsidūrė ir R.Gasperavičius. Įsigyti preparatų jis atvyko pas perpardavinėtoją. Per kratas pareigūnai rado įvairių dopingo preparatų.

Rugpjūčio 20 d. vykusiame teismo posėdyje byla pradėta nagrinėti iš esmės, perskaitytas kaltinamasis aktas, apklausti atvykę liudytojai. Parodymus teismui davė ir kaltinamieji. Jie savo kaltės neneigė.

Į kitą teismo posėdį šaukiamas neatvykęs liudytojas, posėdyje taip pat numatyta perklausyti byloje esančius garso įrašus. Byloje paskelbta pertrauka.

Šioje byloje tyrimą atliko Šiaulių apygardos, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, praneša Šiaulių apygardos teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius