-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kaimynę tris dienas kalinęs vyras už tai kalės trejus metus

Du rokiškiečiai, neteisėtai atėmę moters laisvę ir ją apiplėšę, sulaukė bausmių – teismo salėje suimtas trisdešimtmetis T.D. neteko laisvės trejiems metams dviem mėnesiams, 35 metų jo bendrininkei N.S. paskirta dvejų metų vieno mėnesio laisvės atėmimo bausmė, tačiau nuteistajai, auginančiai du mažamečius vaikus bausmės vykdymas atidėtas dvejiem metams – tokį sprendimą, išnagrinėjęs Rokiškio rajono apylinkės prokuratūros prokurorų perduotą nusikaltimų žmogaus laisvei ir nuosavybei baudžiamąją bylą, priėmė rajono apylinkės teismas.
Kalėjimas
Kalėjimas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Panevėžio apygardos prokuratūros pranešime spaudai teigiama, kad valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikęs Rokiškio rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Gediminas Stočkus teigia, kad kaltinamieji, beveik tris dienas laikę moterį uždarytą savo bute, smurtaudami ją žeminę, apiplėšę ir girtavę už pagrobtus aukso papuošalus, pasielgė įžūliai ir už tai jiems teko atsakyti įstatymų numatyta baudžiamąja tvarka.

Nutarta iš nuteistojo T.D. konfiskuoti už atimtus aukso papuošalus gautus 320 litų kaip nusikalstamu būdu įgytą turtą, jam taip pat teks atlyginti nukentėjusiajai padarytą turtinę žalą. Abiems nuteistiesiems priteista solidariai atlyginti nukentėjusiajai padarytą trijų tūkstančių litų neturtinę žalą.

Du bendrininkai – vyriškis ir moteris buvo kaltinami pernai spalio 18 d. vidurdienį Rokiškio viename daugiabutyje užrakinę pasiskolinti užėjusią to paties namo kaimynę ir neleidę jai išeiti iš buto iki 21 d. Netikėtai į nelaisvę patekusi moteris buvo apiplėšta, atimti auksiniai papuošalai – du žiedai, grandinėlė ir auskarai, kuriuos bendrininkai užstatė lombarde ir gautus pinigus pragėrė.

Už neteisėtą laisvės atėmimą baudžiama bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki trejų arba ketverių metų, už svetimo turto pagrobimą naudojant smurtą – areštu arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius