Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaimynų konfliktas dėl šuns lojimo Kauno rajone baigėsi šūviais

Kaimynų konfliktas dėl šuns lojimo Kauno rajone baigėsi šūviais ir abipusiais pareiškimais policijoje.

Sekmadienio vakarą Karmėlavoje kilo konfliktas tarp kaimynų, o jo priežastimi tapo vienerių metų baltasis šveicarų aviganis. Šuo buvo sužalotas už tai, kad neva lojo. Šuns šeimininkai teigia, kad kaimynas į jų šunį šovė iš šautuvo, panašaus į medžioklinį.

„Grįžę iš miesto sėdome vakarieniauti. Tuo metu šuo buvo pririštas ant virvės. Išgirdau jį lojant. Bandžiau sudrausminti. Šuo nenurimo. Tada išėjau į lauką ir pamačiau, kaip kaimynas stovi su ginklu rankoje“, – pasakojo keturkojo šeimininkas Albinas Genys.

Jam paantrino ir žmona Laimutė. Moteris konfliktą stebėjo per virtuvės langą.

„Išgirdusi, kad šuo loja, pažiūrėjau per langą. Pamačiau kaimyną su ilgu šautuvu, tuo metu net nesupratau, kur jis taikosi, į mano vyrą ar į šunį“, – sakė L.Genienė.

Nors po šūvio iš krūtinės pasipylė kraujas, o gyvūnas pradėjo inkšti, žaizda nebuvo labai pavojinga. Šeimininkai iškvietė policiją. Atvykę pareigūnai kaimyną išsivežė apklausai. Pasak A.Genio, policija nepaėmė ginklo, kuriuo buvo šauta.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Žaizda
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Žaizda

Šuo buvo nuvežtas į budinčią veterinarijos kliniką. Čia jam buvo padaryta rentgeno nuotrauka, kurioje matyti, kad krūtinėje prie žaizdos yra du apie 7 milimetrų dydžio svetimkūniai.

Tai 15min patvirtino ir veterinarijos klinikos „Šnauceris“, kurioje buvo daryta rentgeno nuotrauka, atstovas. Tačiau medikai nesiryžo spėlioti, ar šuo buvo tikrai pašautas, mat tik atlikus operaciją ir pašalinus svetimkūnius bus galima nustatyti jų kilmę.

„Medikai pasakė, kad jeigu žaizda nepūliuos ir organizmas priims svetimkūnius, juos bus galima palikti. Šuo žymėtas, su kilmės dokumentais. Jis jau neturi ateities“, – apmaudo neslėpė A.Genys.

Po šuns apžiūros, naktį, Geniai nuvažiavo į policiją. Čia jie sužinojo, kad ginklas pas kaimyną nerastas, o jis pats paleistas namo. Bijodami tamsoje būti užpulti neprognozuojamo kaimyno žmonės paprašė pareigūnų palydėti juos iki namų.

„Ginklo nerado todėl, kad pradžioje atvažiavo policijos patruliai, o tik po kelių valandų tyrėjai. Per tą laiką jis galėjo jo ir atsikratyti“, – sakė šuns šeimininkai.

Albinas ir Laimutė Geniai savo kieme augina du šunis. Šunų šeimininkai neslėpė, kad kartais šunis paleidžia palakstyti po kiemą. Būna, kad šunys pabėga ir pas kaimyną į kiemą. A.Genys sakė, kad jie nėra agresyvūs ir palakstę pareina namo niekam nekeldami rūpesčių.

Sužeisto šuns vardas My Hero Boy, tačiau šeimininkai į jį kreipiasi trumpiniais „Ro“, „Boy“, Hero“.

„O aš dažniausiai jį vadinu tiesiog „geras“, – sakė L.Genienė.

Kaimynas: „Nesusitvardžiau, mečiau akmenį“

Savo įvykių versiją 15min pateikė ir ginklo panaudojimu kaltinamas kaimynas Robertas Meškauskas.

Pasak R.Meškausko konfliktas įvyko tuomet, kai jo žmona ravėjo prie tvoros uogas. A.Genio šuo puolė moterį ir ją labai išgąsdino. Moteriai pasidarė bloga ir ji grįžo namo gerti vaistų.

„Apėmė įsiūtis, nesusitvardžiau ir išėjęs mečiau akmenį į agresyvų šunį“, – sakė R.Meškauskas.

Vyras pasakojo, kad kaimyno šunys nuolat terorizuoja ne tik jį, bet ir aplinkinius kaimynus, o pats kaimynas išgirdęs prašymus prižiūrėti savo augintinius paprastai atsako klausimu: „Ką jie tau daro, ką jie tau maišo?“

Vyras taip pat prisiminė atvejus, kai A.Genio šunys atbėgdavo ir į jo kiemą. Tačiau, skirtingai nei sakė šunų šeimininkai, tuo metu, kai šunys laksto po svetimus kiemus, žmonės geriau lieka užsidarę savo namuose vengdami akistatos su agresyviais keturkojais.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tvora
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tvora

„Ir aš turiu šunį, ir kiti kaimynai turi šunis. Tačiau visi yra ramūs, išauklėti ir nepuldinėja“, – sakė R.Meškauskas.

Policijoje vyras gavo kvietimą į apklausą, dėl įvykio bus pradėtas tyrimas.

„Policijoje pareiškimą parašiau ir aš. Žmonai po išgąsčio nepraeina širdies skausmas, ji užsirašė pas gydytojus“, – sakė R.Meškauskas.

Vyras neigė, kad naudojo ginklą. Leidimo laikyti legaliai ginklą jis neturi. Tai patvirtino ir policijos atstovai.

VIDEO: Kaimynų konfliktas Karmėlavoje – kaltinimai pašovus šunį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius