-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaimynui latviui – šimtatūkstantiniai nuostoliai dėl nelegaliai gabentų prekių

Už muitinės apgaulę ir neteisėtai gabentas akcizais apmokestinamas cigaretes 41 metų latvis nubaustas 91 tūkstančio litų bauda, jam paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – 90 tūkstančių litų vertės turto konfiskavimas, dar beveik 110 tūkstančių teks sumokėti muito, akcizų ir PVM mokesčių – tokį sprendimą, išnagrinėjęs Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorų perduotą nusikaltimų ekonomikai ir verslo tvarkai baudžiamąją bylą, priėmė apygardos teismas.
Nuostoliai
Nuostoliai / Photos.com

Pernai gegužės 29 d. Daugpilyje gyvenantis A.Š., automobiliu „Mercedes Benz 1844“ su puspriekabe į mūsų šalį iš Latvijos įvežęs Rusijos Federacijos banderolėmis paženklintus 109 tūkstančių 953 litų vertės „Saint George“ 16 tūkstančių 864 cigarečių pakelių, jų nepateikė muitinės kontrolei ir buvo sulaikytas Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų. Pareigūnai vilkiko priekabos dugne surado slėptuvę ir tarp medžio drožlių plokščių paslėptas cigaretes.

Prokurorai teigia, kad kaimyninės valstybės vairuotojas, nelegaliai per mūsų šalį gabenęs akcizais apmokestinamas prekes – 16 tūkstančių 864 cigarečių pakelių, kurių vertė viršija 250 MGL sumą, jų nepateikė muitinės kontrolei ir pažeidė jų gabenimo nustatytą tvarką. Už tai teko atsakyti baudžiamąja tvarka, nes padaryta veika atitinka nusikaltimų, numatytų Baudžiamojo kodekso straipsniuose dėl muitinės apgaulės ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. 

Įstatymas tam, kas pažeisdamas nustatytą tvarką įgijo, laikė, gabeno, siuntė, naudojo ar realizavo akcizais apmokestinamas prekes, kurių vertė viršija 250 MGL dydžio sumą, numato laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų arba baudą;

Įstatymas tam, kas iš Europos Sąjungos valstybės narės į Lietuvą įvežė privalomus pateikti muitinei daiktus, kurių vertė viršija 250 MGL dydžio sumą, ir jų nepateikė mūsų šalies ar kitos ES valstybės narės muitinės kontrolei ar kitaip šios kontrolės išvengė, numato baudą arba laisvės atėmimą iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius