-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaišiadorių rajono pareigūnui 100 litų kyšis skaudžiai atsirūgo

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK) skelbia, kad pradėjo rimtą kovą su kyšininkavimu. Šią savaitę teismą pasiekė Kaišiadorių rajono policininko byla. Tiriama ir daugiau panašių atvejų.
Šešėlinė ekonomika
Kyšininkavimas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai Kauno apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje apie įtarimą dėl kyšininkavimo pranešta Kauno apskrities VPK Kaišiadorių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Patrulių būrio patruliui A. K.

Ikiteisminį tyrimą šioje baudžiamojoje byloje atliko Kauno apskrities VPK Imuniteto skyriaus pareigūnai.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2013 m. spalio mėn. Kaišiadorių rajone iš piliečio V. A., pažiedusio kelių eismo taisyklių reikalavimus, už tai, kad jo pažeidimas nebūtų užfiksuotas, Kauno apskr. VPK Kaišiadorių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Patrulių būrio patrulis A. K., kaip įtariama, paėmė 100 Lt kyšį.

Ikiteisminio tyrimo metu piliečiui V. A. buvo pranešta apie įtarimą dėl nusikalstamos veikos, numatytos LR BK 227 str. 4 d. (papirkimas) padarymo. Šis asmuo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, LR BK 40 str. pagrindais.

Teismui perduota baudžiamoji byla buvo išskirta iš Kauno apskrities VPK Imuniteto skyriuje atliekamo didelės apimties tyrimo.

Teismui perduota baudžiamoji byla buvo išskirta iš Kauno apskrities VPK Imuniteto skyriuje atliekamo didelės apimties tyrimo, kurio metu buvo atskleistos Kauno apskrities VPK Viešosios policijos padaliniuose dirbančių policijos pareigūnų, vykdančių eismo priežiūrą, korupcinio pobūdžio nusikalstamos veikos.

Taip pat raginame gyventojus būti pilietiškais ir turint žinių arba pagrįstų įtarimų apie policijos darbuotojų padarytus, daromus ar ketinamus daryti neteisėtus veiksmus, arba apie kitų asmenų veiksmus, kuriais siekiama paveikti sąžiningą policijos pareigūną, prašome nedelsiant informuoti policijos įstaigų vadovybę. Kauno apskrities policijos vadovybės nuomonė korumpuotų pareigūnų atžvilgiu yra principinė ir visais atvejais yra taikomos įstatymų numatytos poveikio priemonės.

Apie neteisėtus pareigūnų veiksmus galima pranešti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato anoniminiu pasitikėjimo tel. (8 37) 303 050, Imuniteto skyriaus pasitikėjimo (anoniminiu) tel. (8 37) 306 180, arba tiesiogiai informuoti laikinai einantį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pareigas Darių Žukauską tel. (8 37) 321 081.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius