-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėjimo bėglių pasiteisinimai: ko verti recidyvisto žodžiai „man gimė vaikas“?

Ar teismai gilinasi į pabėgimo istorijų užkulisius, įsiklauso į kalėjimo bėglių pasiteisinimus? Apie tai 15min portalas pasakoja primindamas konkrečią istoriją – Robertas Januškevičius iš kolonijos išleistas į darbo vietą Alytuje, bet vakare prižiūrėtojai jo pasigedo.
Asociatyvi iliustracija
Prižiūrėtojams pasigedus nuteistojo Alytaus pataisos namuose, kitą dieną pareigūnai pričiupo R.Januškevičių ne sūpuojantį kūdikį, o ošiantį miškelyje su draugais. / 15min archyvo nuotraukų koliažas

Vyraujantis požiūris į kalėjimo bėglius motyvuotai neigiamas. Jie būna padarę žalą visuomenei savo nusikaltimu, gauna nemokamų pataisos „paslaugų“ paketą, įskaitant nakvynę, maitinimą, apsaugą, bazinę sveikatos priežiūrą, tačiau vietoje padėkos ryžtasi naujam spjūviui. Į tokio pobūdžio akibrokštus teisėsauga visuomet žiūri formaliai: bėgliai anksčiau ar vėliau pričiumpami, grąžinami į laisvės atėmimo vietas, maža to, atskirai susilaukia baudžiamosios atsakomybės konkrečiai už pabėgimą.

Minėtam nuteistajam nereikėjo pasakoti pasakų arba arba šaltakraujiškai tylėti, kuomet buvo kamantinėjamas apie savo poelgį: kodėl pabėgo? Robertas galėjo pateikti argumentus, kurie arba savaime objektyvūs, arba nesunkiai patikrinami. Net jei vaiko gimimas – ne priežastis bėgti iš kalėjimo, ar tokia poelgio motyvacija tampa lengvinančia aplinkybe, skiriant naują bausmę?

Kita vertus, ar vyras šįkart buvo nuoširdus, ar nieko nenutylėjo, apskritai, ką apie šį asmenį byloja ne vien žodžiai, bet ir nenuginčijami biografijos faktai?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius