-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėjimų departamentas perspėja per šventes saugotis telefoninių sukčių

Artėjant gražiausioms metų šventėms šalies gyventojai turėtų ne tik ruoštis jų sutikimui, bet ir neprarasti budrumo. Kalėjimų departamentas primena, kad šventiniu laikotarpiu visuomenė neturėtų užmiršti, jog telefoniniai sukčiai neretai atakuoja tuo metu, kai žmonės yra mažiausiai tam pasiruošę.
Mobilieji telefonai
Mobilieji telefonai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Kaip rašoma Kalėjimų departamento pranešime, galimą sukčių suintensyvėjimą rodo ir informacija iš įkalinimo įstaigų apie šių įstaigų pareigūnų atskleistus bandymus perduoti nuteistiesiems draudžiamus daiktus, tarp kurių yra ir mobilieji telefonai.

Kalėjimų departamentas dar kartą primena, kad sulaukus neaiškaus skambučio: Niekada nepulkite vykdyti skambintojo prašymų, nurodymų, reikalavimų; niekada nepateikinėkite elektroninės bankininkystės duomenų (PIN ar prisijungimo kodų); niekada neperduokite grynųjų pinigų nepažįstamam asmeniui.

Kalėjimų departamentas taip pat perspėja, kad niekada neperveskite pinigų į skambintojo nurodytas banko sąskaitas; niekada nevykdykite nurodymo, prašymo nupirkti išankstinio apmokėjimo kortelių ir padiktuoti jų kodus.

Jei sulaukėte įtartino skambučio, visada nedelsiant paskambinkite giminaičiui ar artimajam, patekusiam į tariamą bėdą, ir įsitikinkite, ar tikrai jam reikalinga Jūsų pagalba; visada papasakokite apie skambutį kaimynui, draugui, kitam patikimam žmogui, kuris padės situaciją įvertinti adekvačiai; visada apie įtartiną skambutį praneškite policijai bendruoju pagalbos numeriu 112; visada įspėkite vyresnio amžiaus artimąjį apie galimus sukčių skambučius.

Taip pat visada patarkite artimajam kaip reikėtų elgtis, jei būtų sulaukta įtartinų skambučių ar laiškų, ir kodėl negalima dalintis su skambinančiais ar rašančiais nepažįstamaisiais jokia asmenine informacija.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius