-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kalėjimuose vykdomos kratos – rasta narkotikų, alkoholio ir naminukės aparatas

Balandžio mėnesį įkalinimo įstaigose vykdomi tiksliniai patikrinimai, kurių tikslas užkardyti ir sumažinti atvejus, kuomet nuteistieji neteisėtai disponuoja draudžiamais daiktais ar narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis.
Kratos kalėjimuose
Kratos kalėjimuose / Kalėjimų departamento nuotr.

Alytaus pataisos namų nuteistųjų gyvenamosiose patalpose, tikslinių kratų metu rasti ir paimti 10 birios medžiagos ryšulėlių (įtariama, kad tai narkotinės ar psichiką veikiančios medžiagos), kurių bendras svoris apie 19 g, ryšių priemonės.

Siekiant surasti ir paimti nuteistiesiems draudžiamus turėti daiktus, 2018-04-19 Kybartų pataisos namuose vykdytas tikslinis patikrinimas, kuriame dalyvavo Alytaus, Marijampolės, Kybartų pataisos namų ir Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos kinologai ir jų tarnybiniai šunys Piranija, Karatas, Era, Saira ir Pipiras, dresuoti narkotinių bei psichotropinių medžiagų paieškai.

Kratos metu narkotinių medžiagų nenustatyta, tačiau surasta 20 litrų alkoholio raugo, mobiliojo ryšio telefonų priedai, adatos ir kiti daiktai, kurie nenumatyti nuteistiesiems leidžiamų įsigyti ir turėti daiktų sąraše.

Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos pareigūnai, vykdydami patikrinimus balandžio 18–ąją rado šalia priežiūros bokštelio permestus du paketus, kuriuose buvo apie 500 gramų rudos spalvos, neaiškios kilmės, specifinį kvapą skleidžiančios (įtariama, kad narkotinės) medžiagos. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Balandžio 19 d. Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos gamybinės zonos katilinės patalpose atlikę kratą, pareigūnai rado savadarbį naminės degtinės aparatą bei apie 15 l alkoholinio raugo.

Tiksliniai patikrinimai tęsiami visose įkalinimo įstaigose.

Kalėjimų departamento nuotr./Kratos kalėjimuose
Kalėjimų departamento nuotr./Kratos kalėjimuose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius