-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalinių prižiūrėtojas padėjo mažamečio žagintojui suniokoti mobiliojo ryšio blokatorių

Bus teisiamas Alytaus pataisos namų prižiūrėtojas, padėjęs kaliniams sugadinti beveik 9 tūkst. litų kainuojantį mobiliojo ryšio blokavimo aparatą.
Mobiliojo ryšio blokavimo įrangos pristatymas
Asociatyvinė iliustracija: mobiliojo ryšio blokavimo įranga / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kauno apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokuroras Ričardas Gailevičius teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai piktnaudžiavus tarnybine padėtimi – padėjus dviem nuteistiesiems išimti ir sunaikinti  mobiliojo ryšio blokavimo aparatą ─ pateikti Alytaus pataisos namų Apsaugos ir priežiūros skyriaus prižiūrėtojui K.B.

Kaltinimai sunaikinus ar sugadinus svetimą turtą – Alytaus pataisos namų uždaroje zonoje įrengtą mobiliojo ryšio blokavimo aparatą „CommStop-5b“ – pateikti šių pataisos namų nuteistajam H.S., atliekančiam 13 m. laisvės atėmimo bausmę dėl mažamečio asmens išžaginimo, ir nuteistajam V.P., šiuo metu bausmę atliekančiam Marijampolės pataisos namuose.

Tyrimu nustatyta, kad nuteistųjų prižiūrėtojas K.B., parvedęs juos iš dušinės, įvedė į kamerą, tačiau tyčia neužrakino kameros durų spynos. Taip elgdamasis prižiūrėtojas sudarė sąlygas nekliudomai, slapta pasišalinti iš kameros ir įvykdyti nusikaltimą.

„Valstybės tarnautojas ne tik pažeidė valstybės deklaruojamo teisėtumo, teisingumo, skaidrumo ir lojalumo principus, bet ir dėl tokių pastarojo veiksmų turtinę žalą patyrė Alytaus įkalinimo įstaiga“, – kalbėjo ikiteisminį tyrimą organizavęs ir kontroliavęs prokuroras.

K.B. buvo nušalintas nuo pareigų ir jam paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei dokumento paėmimas.

Baudžiamojoje byloje pateiktas beveik 8 400 litų civilinis ieškinys.

Pataisos namų prižiūrėtojui gresia maksimali laisvės atėmimo bausmė iki ketverių metų, nusikaltimo vykdytojams – iki dvejų metų, pažymima Kauno apygardos prokuratūros vyriausiosios specialistės komunikacijai Vaidos Kibirkštytės antradienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius