-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kalinių sąjunga“ kaltina Pravieniškių pataisos namus numarinus kalinį

Ketvirtadienį, oficialiai dar nepatvirtintais duomenimis, Pravieniškių pataisos namuose mirė nuteistasis L.D. Nuteistųjų interesams atstovaujanti organizacija „Kalinių sąjunga“ socialiniame tinkle pareiškė kaltinimus laisvės atėmimo vietos personalui dėl itin atsainaus požiūrio į mirštantį žmogų.
Pravieniškių pataisos namai – atviroji kolonija
Pravieniškių pataisos namai – atviroji kolonija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip „Facebook“ profilyje ketvirtadienį skelbia „Kalinių sąjunga“, 2018 m. vasario 15 d. Pravieniškių pataisos namuose mirė nuteistasis (neoficialiai žinoma, kad tai L.D., pakankamai jauno amžiaus), priežastis nėra žinoma, tačiau jau dabar aišku, kad išvakarėse, nuteistajam pradėjo stipriai skaudėti šonas, skausmas tarp šonkaulių. Dėl skausmo išvakarėse negalėjo net išeiti į vakarinį patikrinimą, tuo metu su juo kalbėjosi atsakingasis už visą pamainą pareigūnas. Nuteistasis su kitų nuteistųjų pagalba nuėjo į med. dalį, kur prašė suteikti medicininę pagalbą.

Eik namo, jeigu skausmas nepraeis rytoj ateisi ir galvosime, ką daryti.

Tačiau budintis gydytojas preliminariai apžiūrėjęs pasakė: „Eik namo, jeigu skausmas nepraeis rytoj ateisi ir galvosime, ką daryti.“

Išrašė atleidimą nuo dalyvavimo patikrinime ir davė 2 tabletes nuo skausmo ir uždegimo. Pasakė, kad vežti į ligoninę neveš, nes nėra tam skirto automobilio.

Per rytinį patikrinimą 08.15 val. nuteistasis buvo dar gyvas, tačiau jau visas buvo pamėlęs, rankos, kojos, skaudėjo visus kaulus, visas buvo ištinęs. Tiek praeitos pamainos, tiek naujos pamainos atsakingieji pareigūnai per patikrinimą atėję apžiūrėjo ligonį ir pasakė kitiems nuteistiesiems, kad jį patys atneštu į med. dalį. Po patikrinimo sugrįžę nuteistieji ligonį rado jau mirusį.

Kiek yra žinoma, nuteistasis į pataisos namus atvyko iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo, praleido savaitę karantine kur savaitę kentėjo skausmus, tačiau ir ten jam niekas nesuteikė pagalbos ir 2018-02-14 buvo perkeltas į lokalinį sektorių, pasakojama „Kalinių sąjungos“ vardu paviešintame pranešime.

Jo pabaigoje daroma tokia išvada: karantine jam nebuvo suteikta skubi medicininė pagalba. Pataisos namų administracija visiškai nereagavo į skausmo ir kitus nusiskundimus. Savo pareigas vykdė atmestinai ir, galimai, nusikalstamai. Perkėlus nuteistąjį atlikti bausmę į nuteistųjų gyvenamąjį 1-ąjį lokalinį sektorių, nuteistajam nebuvo tinkamai suteikta medicininė pagalba, nebuvo tinkamai įvertinta nuteistojo sveikatos būklė, ir visiškai atmestinai, nebuvo nugabentas į Laisvės atėmimo vietų ligoninę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius