Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaltę dėl kyšio pripažinęs V.Andrulis pereina į puolimą: reikalauja STT dokumentų, liudytojų

Šiaulių apylinkės teismo Kelmės rūmuose 2020 m. spalio 13 d. numatyta iš esmės pradėti nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje 57 metų Kelmės rajono savivaldybės meras Vaclovas Andrulis kaltinamas kyšininkavimu. Per pirmąjį posėdį, rugsėjo 17-ąją, byla nebuvo pradėta nagrinėti iš esmės. Mat kalbas apie atgailą ir kaltės pripažinimą pakeitė nuožmi teisinė kova.
Vaclovas Andrulis
Kelmės rajono mero V.Andrulio baudžiamosios bylos nagrinėjimas numatytas spalio 13 d.   / Nuotrauka iš V.Andrulio „Facebook“ profilio

Rugsėjo 17-ąją per teismo posėdį prokuroras Andrej Mirnyj teigė, kad baudžiamąją bylą galima nagrinėti sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka.

Tačiau kaltinamojo V.Andrulio gynėjas nurodė, kad tokios galimybės nėra. Gynėjas paprašė teismo į posėdį pakviesti penkis liudytojus ir įpareigoti prokurorą teismui pateikti dokumentą dėl įslaptintų veiksmų sankcionavimo. Teismas tenkino gynėjo prašymą.

Teisiamo mero advokatas paprašė teismo į posėdį pakviesti 5 liudytojus ir įpareigoti prokurorą teismui pateikti dokumentą dėl įslaptintų veiksmų sankcionavimo.

Kelmės rajono savivaldybės meras V.Andrulis yra kaltinamas galimai pareikalavęs iš kito asmens 10 tūkstančių eurų kyšio už palankumą vykdant minėtos savivaldybės vieno miestelio viešųjų erdvių sutvarkymo projektą. V.Andrulis STT pareigūnų buvo sulaikytas šių metų gegužės 19 dieną, kai iš projektą įgyvendinančios bendrovės direktoriaus priėmė dalį galimai reikalauto kyšio – 5 tūkstančius eurų.

V.Andrulis yra nušalintas nuo mero pareigų 6 mėnesiams, nuo gegužės 21 dienos, primenama Šiaulių apylinkės teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Nijolės Damulės pirmadienį paviešintame pranešime.

Baudžiamasis kodeksas už kyšininkavimą numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius