Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaltinimai Visagino slaugytojos byloje: klastojimai, narkotikai, prekyba poveikiu

Panevėžio apygardos teismas pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje Visagino ligoninės vyr. slaugytoja Svetlana Charčenko kaltinama dėl prekybos poveikiu, neteisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti, bei dokumentų suklastojimo.
Slaugytoja.
Asociatyvi iliustracija / 123rf.com nuotr.

Teisme atversta Visagino slaugytojos baudžiamoji byla.

Posėdžiui prasidėjus kaltinamoji ir jos gynėjas paprašė teismo bylą nagrinėti neviešuose posėdžiuose. Prašymą jie argumentavo tuo, kad žiniasklaidos atstovų dalyvavimas teismo posėdyje kaltinamajai daro poveikį, ją trikdo, kaltinamoji ima jaudintis, be to, šią istoriją paviešinus, kaltinamosios gali būti paprašyta išeiti iš dabartinio darbo.

Prokuroras kaltinamosios ir jos gynėjo prašymui nepritarė.

Teismas prašymo dėl uždarų posėdžių netenkino.

„Šiuo atveju nėra įstatyme nustatytų pagrindų, dėl kurių bylą reikėtų nagrinėti neviešuose posėdžiuose. Kaltinamosios nurodytos aplinkybės, kad viešumas gali pakenkti jos darbinei veikalai, yra tikėtinas, bet ne realiai egzistuojantis. Be to, byla turi visuomeninę reikšmę, visuomenė turi teisę žinoti apie teisme vykstančius procesus. Jeigu ateityje atsiras tikrai svarbių priežasčių, medicininio ar psichologinio pobūdžio, tada toks prašymas bus svarstomas iš naujo“, – Panevėžio teismo pranešime cituojamas bylą nagrinėjantis teisėjas Valdas Ciesiūnas.

Kadangi daugiau prašymų proceso dalyviai nepateikė, teismas pradėjo įrodymų tyrimą. Prokuroras sutrumpintai perskaitė kaltinamąjį aktą.

Kaltinamojo akto duomenimis, S.Charčenko 2020–2021 m., pasinaudodama savo tarnyba ir pažintimis bei kita tikėtina įtaka Visagino ligoninės gydytojams, galimai susitarė priimti 600 eurų kyšį už tai, kad S.Charčenko pažįstamos mamai būtų nustatyti specialieji poreikiai.

Be to, ji galimai suklastojo tikrus dokumentus – vaistų receptus ir juos panaudojo, o taip pat neteisėtai disponavo labai dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų – bromazepamu, lorazepamu ir diazepamu, turėdama tikslą jas platinti kitiems asmenims. Manoma, kad S.Charčenko panaudojo ne mažiau kaip 30 suklastotų vaistų receptų, už kuriuos vaistinėse įsigijo įvairių psichotropinių vaistų ir juos pardavinėjo savo pažįstamiems.

Teismui kaltinamoji nurodė, kad savo kaltę pripažįsta iš dalies. Medikė teigė iš dalies pripažįstanti kaltę dėl receptų suklastojimo ir panaudojimo, taip pat psichotropinių vaistų laikymo, tačiau neigia juos platinusi, taip pat neigia kaltinimus dėl kyšio priėmimo (prekybos poveikiu).

Kaltinamoji parodymus teismui sutiko duoti po visų liudytojų apklausos.

Liudytojų apklausą teismas numatė pradėti kitą posėdį – rugpjūčio 10 d.

8 iš 10 byloje esančių liudytojų gyvena Visagine ir Zarasuose, tad dėl komplikuoto susisiekimo su šiais miestais, nuspręsta, kad liudytojų patogumui rugpjūčio 10 d. teismo posėdis vyks Visagino teisme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius