Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalvarijos jaunasis chuliganas priėjo liepto galą: nuteistas už daugiavaikio vyro nužudymą

„Keista, kad ši rimtesnė byla – pirmoji jam“, – po nuosprendžio jaunam žudikui paskelbimo 15min žurnalistei prasitarė nužudyto vyro, kuris augino tris vaikus, buvusi sutuoktinė. 1995 m. gimęs Deividas Boiko nuteistas už tai, kad 2015 m. vienu smūgiu anapilin pasiuntė 36-erių metų Kalvarijos gyventoją. Nukentėjusioji šį jaunuolį apibūdino kaip vieną didžiausių Kalvarijos chuliganų.
Deividas Boiko teisme
Deividas Boiko teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Remiantis bylos medžiaga, Deividas Boiko buvo teisiamas dėl nužudymo iš chuliganiškų paskatų bei viešosios tvarkos pažeidimo.

2015 m. rugpjūčio 12 d., švenčiant Žolinę, vidury Kalvarijos miestelio, gatvėje prie daugiabučio laiptinės, esant šviesiam paros metui ir matant aplinkiniams, jis iš chuliganiškų paskatų, be jokios priežasties, viešoje vietoje užsipuolė vieną Kalvarijos gyventoją.

Anot prokuroro, žmogus tiesiog pasitaikė ne vietoje ir ne laiku.

Kaip tikina bylos prokuroras Virginijus Sokolovas, žmogus tiesiog pasitaikė ne vietoje ir ne laiku.

Nukentėjusiajam buvo tyčia suduotas vienas smūgis kumščiu į veido sritį. Užpultasis griuvo ant žemės. Tuomet D.Boiko kumščiu jam sudavė dar ne mažiau kaip du smūgius į veido sritį. Nukentėjusiajam buvo padarytas nežymus sveikatos sutrikdymas. Kartu sutrikdyta visuomenės rimtis bei tvarka. Šiais savo veiksmais D.Boiko padarė viešosios tvarkos pažeidimą.

Tuo pačiu metu toje pačioje vietoje, demonstruodamas aiškų žmogaus ir visuomenės negerbimą, elementarių visuomenės moralės bei elgesio normų niekinimą viešoje vietoje, dėl chuliganiškų paskatų jis užsipuolė ir dar vieną žmogų – tris vaikus auginusį vyrą. Šiam buvo suduoti ne mažiau kaip du smūgiai kumščiu į šonus, vienas smūgis kumščiu į veidą, koja spirta į krūtinę. Dėl šių veiksmų nukentėjusysis krito ir patyrė nesunkų bei sunkų sveikatos sutrikdymus.

Pristatytas į ligoninę, vyras mirė, tad D.Boiko kaltintas ir nužudymu iš chuliganiškų paskatų. Tuo metu jaunajam chuliganui tebuvo 20 metų.

Nuteisė 12,5 metų kalėti

Trečiadienį Kauno apygardos teisme paskelbtas nuosprendis šioje byloje. Jos nagrinėjimas užtruko, nes beveik dvejus metus, anot prokuroro, D.Boiko slapstėsi užsienyje. Kaltę jis pripažino tik bylos nagrinėjimui einant į pabaigą, iki tol tikino nieko nematęs ir nieko negirdėjęs. Supratęs, kad viskas krypsta ne jo naudai, spruko, tačiau galiausiai teisėsaugos buvo sučiuptas.

Teismas pripažino D.Boiko kaltu dėl abiejų nusikalstamų veikų padarymo. Už viešosios tvarkos pažeidimą jam skirta 50 parų arešto, už nužudymą – 12,5 metų nelaisvės. Subendrinus šias bausmes su 2015 m. gruodį Marijampolės teismo paskirta dvejų metų laisvės atėmimo bausme, D.Boiko skirta kalėti 12,5 metų. Tai mažesnė bausmė už įstatymo numatytą vidurkį. Kaip tikino teisėjų kolegija, nusikaltimo padarymo metu D.Boiko dar nebuvo teistas. Tiesa, jis buvo baustas administracine tvarka už viešosios tvarkos trikdymą.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Deividas Boiko teisme
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Deividas Boiko teisme

Teisėjų kolegija konstatavo, kad mirtinas buvo vos vienas D.Boiko smūgis. Krisdamas nukentėjusysis trenkėsi į grindinį ir taip patyrė didesnius sužalojimus. Nuteistasis, Kauno apygardos teismo teigimu, nesiekė nukentėjusiojo mirties, bet buvo abejingas savo veiksmų, kuriuos atliko be jokios dingsties, pasekmėms.

Neturtinės žalos nepriteisė

Civilinis dviejų nukentėjusiųjų ieškinys tenkintas iš dalies – priteistas tik turtinės žalos atlyginimas. Teismas konstatavo, kad nužudytasis turi tris vaikus, kurių vardu civilinis ieškinys nebuvo pareikštas. Priteisus neturtinę žalą kitiems nukentėjusiesiems, būtų pažeistos vaikų teisės, kurias jie dar gali realizuoti.

Po nuosprendžio paskelbimo 15min žurnalistės pakalbinta nužudyto vyro buvusi sutuoktinė žudiką apibūdino kaip vieną didžiausių Kalvarijos chuliganų. Pasak jos, jis augo be tėvo, mama jaunuoliu nesirūpino (nė karto nepasirodė ir teisme). D.Boiko, moters teigimu, nuolat kabinėdavosi prie žmonių, buvo sužalojęs ir jos vyriausiąjį sūnų, kuriam dabar 19 metų. Kitiems vaikams šiuo metu 11 ir 14 metų. Visi trys jie – D.Boiko nužudyto vyro vaikai, kuriais jis iki mirties rūpinosi.

„Išsiskyrėme su vyru (nužudytuoju šioje byloje – aut. past.) 2011 metais. Jis ėmė draugauti su viena moterimi, su kurios dukterimi draugavo D.Boiko. Jis mano buvusį vyrą jau anksčiau buvo sumušęs, apie tai visiems skelbėsi. Tad tarpusavyje jie konfliktavo. D.Boiko neva tai pyko dėl to, kaip mano buvęs vyras elgiasi su jo draugės mama. Nors jis pats tą savo draugę mušė. Ši net pabėgo į užsienį. Kas įvyko tą lemtingą dieną, dėl ko mano buvęs vyras ir D.Boiko susipyko, mes taip ir nesužinojome – motyvų teisme žudikas neatskleidė“, – teigė nužudytojo buvusi sutuoktinė.

Paklausta, kodėl nusprendė neteikti civilinio ieškinio vaikų vardu, moteris patikino, kad vis tiek iš D.Boiko nieko negautum.

Bylos prokuroro teigimu, nusikaltimo padarymo metu D.Boiko buvo blaivas, o aukai nustatytas girtumas. Tai, kad buvęs sutuoktinis piktnaudžiaudavo alkoholiu, pripažino ir 15min kalbinta nukentėjusioji šioje byloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius