-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kamuoliniai“ kartoja „daktarų“ klaidas?

Kauno teisėsaugininkai pasiryžę ilgam įkalinti dar du „kamuolinių“ grupuotės, turinčios pretenzijų įsitvirtinti nusikalstamo pasaulio olimpe, narius. Jiems pateiktas kaltinimas dėl itin žiauraus savo kolegos nužudymo remiasi anoniminio liudytojo parodymais.
E.Gudeliauską (kairėje) bei V.Baltrušį gina elitiniai Kauno advokatai.
E.Gudeliauską (kairėje) bei V.Baltrušį gina elitiniai Kauno advokatai. / LŽ nuotr.

Kauno apygardos teismas vakar atvertė šiurpaus susidorojimo su Vygantu Vilimu, turėjusiu Valdybos pravardę, bylą. Dėl šio išpuolio teisiami du „kamuoliniai“ – iki šiol akistatos su Temide išvengdavęs 33 metų Eugenijus Gudeliauskas, turintis Ryžo bei Bryliko pravardes, ir 35 metų Virginijus Baltrušis, prieš keturis metus teistas už turto prievartavimą, tačiau lygtinai paleistas anksčiau laiko. Jie savo kaltės nepripažįsta.

Laisvėje esantis V.Baltrušis buvo suimtas už akių, kai paskirto posėdžio rytą dėl apsinuodijimo alkoholiu pateko į ligoninę. Apeliacinis teismas šią nutartį vėliau panaikino.

Nusikaltimas, kuriuo jie kaltinami, prilygo iššūkiui. Anot V.Vilimo artimųjų, Vygantas buvo apsigimęs lyderis, nemokantis gyventi pagal kitų valią. Kauno nusikalstamame pasaulyje „Valdyba“ garsėjo ne tik aršiu charakteriu, bet ir koviniais sugebėjimais. Teigiama, kad prieš 15 metų jis buvo stipriausias Lietuvoje tarp Rytų kovos menų atstovų. Atlikęs penkių metų laisvės atėmimo bausmę už turto prievartavimą, „Valdyba“ iš Lietuvos dingo. Tačiau operatyvininkai teigia, kad garsas apie jo nusikalstamą veiklą Airijoje pasiekdavo ir Lietuvą.

„Valdyba“ nužudytas 2007 metų lapkritį. Tą vakarą jis aptiktas leisgyvis prie vienos Kauno pakraštyje esančios kebabinės. Į Lietuvą jis buvo grįžęs vos prieš savaitę.

Teisme liudiję jo gyvybę gelbėję medikai sakė galintys tik spėti, kokias kančias patyrė jų pacientas. Ligoninėje išrengus nelaimėlį paaiškėjo, kad jo kūnas nusėtas žaizdų, kojos bei alkūnkauliai sulaužyti. Iš pradžių manyta, kad kūnas suvarpytas kulkų, tačiau vėliau žaizdose svetimkūnių neaptikta. Išgelbėti 35 metų V.Vilimo gyvybės nepavyko, nors buvo amputuota viena jo koja, rengtasi amputuoti ir antrąją.

Prokurorai kaltina E.Gudeliauską bei V.Baltrušį daužius V.Vilimą metaliniais strypais. Egzekucija pradėta prie namo, kuriame gyveno E.Gudeliauskas. Vėliau, nebesipriešinančią auką (manoma, kad „Valdyba“ buvo apsvaigintas beisbolo lazda, kuria jam išmušti 6 priekiniai dantys) jie įsimetė į autobusiuką, kurį E.Gudeliauskas perpirko iš kaimyno motokrosininko, gabendavusio šiuo mersedesu į varžybas savo motociklą.

Maršrutas, kuriuo pustrečios valandos tą vakarą vežiotas pagrobtasis, nenustatytas. Galiausiai jį leisgyvį išmetė Palemone. Nors dar buvo sąmoningas, nei medikams, nei policijai sužalojimo aplinkybių „Valdyba“ neatskleidė. Anot artimųjų, įveikti jį keliems žmonėms buvo neįmanoma. Kaltinime teigiama, kad E.Gudeliauskas ir V.Baltrušis nužudė V.Vilimą kartu su nenustatytais asmenimis.

1–ąją invalidumo grupę turinti velionio motina iš sūnaus žudikų jokio atlygio neprašo. Tačiau Airijoje gyvenanti buvusi V.Vilimo žmona prašo priteisti 800 tūkst. litų velionio vaikų išlaikymui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius