-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kamuolinių“ gaujos nariui Andriui Butvilai – dar vienas nuosprendis

Kauno apygardos teisme trečiadienį buvo paskelbtas jau antraiis nuosprendis per kelerius metus žinomos nusikalstamos „kamuolinių“ grupuotės nariui Andriui Butvilai. Jis kalės 13 metų.
Antrankiai
Antrankiai (asociatyvi nuotr.) / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Bylos duomenimis, vykdant išankstinį susitarimą ir būnant iš anksto pasiskirsčius vaidmenimis, 2008 m. A.Butvila su bendrininkais terorizavo verslininką perdavinėti dalį pelno už tariamą apsaugą.

Vykdant šį susitarimą, 2009 m. vasarį nusikaltėliai apgaule atviliojo nukentėjusįjį prie degalinės. A. Butvila kartu su bendrininkais grasino žmogui fiziniu smurtu ir nukreipė į jį šaunamąjį ginklą.

Teismas A.Butvilai skyrė galutinę subendrintą bausmę – laisvės atėmimą 13 metų bei priteisė 5 tūkst. litų nukentėjusiojo naudai neturtinei žalai atlyginti.

A.Butvila pagrobė teisėtai nukentėjusiojo laikomą šaunamąjį ginklą ir įsodino verslininką į „Audi“ markės automobilį, reikalavo perduoti 10 tūkst. eurų. Paskui nuvežė iki gyvenvietės, kur persodino vyrą į „Mersedes Benz“. Vėliau nukentėjusiajam pavyko pabėgti.

Teismas nusprendė pripažinti A.Butvilą kaltu dėl kvalifikuoto turto prievartavimo, tačiau remiantis nukentėjusiojo teisme duotais parodymais, išteisino dėl šaunamojo ginklo panaudojimo bei nukentėjusiajam priklausiusio ginklo ir šaudmenų pagrobimo.

Teismas A.Butvilai skyrė galutinę subendrintą bausmę – laisvės atėmimą 13 metų bei priteisė 5 tūkst. litų nukentėjusiojo naudai neturtinei žalai atlyginti. Civilinis ieškinys dėl 150 tūkst. litų turtinės žalos atlyginimo atmestas kaip nepagrįstas jokiais įrodymais.

Kauno apygardos teismas 2011 m. yra paskelbęs nuosprendį A.Butvilo bendrininkams. 2012 m. paskelbtas nuosprendis ir A.Butvilai. Jis nuteistas 10 metų laisvės atėmimo bausme už pasikėsinimą nužudyti du vyrus prie naktinio klubo „Exit“. Tačiau šios bylos šiuo metu yra perduotos Lietuvos Aukščiausiajam Teismui, kur bus nagrinėjami kasaciniai skundai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius