Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanapių byloje – kaltinamosios šou: Šiaulių teisme buvo per girta duoti parodymus, todėl keliavo už grotų

Ketvirtadienį Šiaulių apygardos teisme turėjo būti toliau nagrinėjama šeimos „verslo“ byla. Sunkiais nusikaltimais apkaltintas Dangis Daktaras, jo motina Irena Daktarienė bei žmona Inga Daktarė. Visgi posėdis žlugo, nes pastaroji teismo salėje pasirodė visiškai nusigėrusi ir parodymų duoti nepajėgė.
Melnragėje uostamiesčio policijos pareigūnai aptiko auginamų kanapių plantaciją.
Asociatyvi iliustracija / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Ketvirtadienį buvo numatyta apklausti kaltinamąją I.Daktarę, tačiau nurodytu laiku moteris teismo posėdžių salėje nepasirodė.

Prasidėjus teismo posėdžiui kaltinamosios gynėjui telefonu susisiekus su kaltinamąja, ji po kurio laiko atvyko į teismo posėdį, tačiau su moterimi susikalbėti buvo sunku.

Kilus įtarimui, kad I.Daktarė gali būti neblaivi, teismas kreipėsi į policijos pareigūnus. Neilgai trukus I.Daktarei buvo nustatytas 2,70 promilės girtumas.

Esant tokioms aplinkybėms, teismas nusprendė, jog kaltinamoji nustatytu laiku neatvykdama į teisiamąjį posėdį, o po to atvykdama neblaivi, dėl to nebuvo galimybės tęsti bylos nagrinėjimą, pažeidė jai paskirtos kardomosios priemonės – rašytinio pasižadėjimo sąlygas.

Teismo nuomone, kaltinamosios elgesys duoda pagrindą manyti, kad ji gali bėgti (slėptis) nuo teismo.

Taip manyti teismui duoda pagrindą ir tai, kad I.Daktarė kaltinama sunkaus nusikaltimo padarymu, už šį nusikaltimą įstatymo sankcijoje numatyta griežta bausmė – laisvės atėmimas nuo 2 m. iki 8 m.

Teismo vertinimu, paminėtų aplinkybių visuma leidžia teismui daryti išvadą, kad kaltinamoji, būdama laisvėje ir siekdama išvengti baudžiamosios atsakomybės, gali bėgti (slėptis) nuo teismo, todėl, siekdamas užtikrinti kaltinamosios dalyvavimą procese ir netrukdomą baudžiamosios bylos teisminį nagrinėjimą, kaltinamajai anksčiau paskirtą kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti, teismas nutarė pakeisti į griežtesnę kardomąją priemonę – suėmimą.

Teismo nutartimi kaltinamoji suimta teismo salėje 2 mėnesiams. Ši nutartis dėl suėmimo paskyrimo yra neįsiteisėjusi ir gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui.

Bylos duomenimis, nuo 2018 metų rugsėjo iki tų pačių metų lapkričio D.Daktaras veikdamas kartu su motina pastarajai priklausančio namo Šiauliuose palėpėje specialiai įrengtoje patalpoje augino didelį kiekį, daugiau kaip 80 vienetų kanapių.

Vėliau šias kanapes nukirpo ir toje pačioje palėpėje jas džiovino. Vyras taip pat kaltinamas tuo, kad veikdamas kartu su motina šioje palėpėje neteisėtai prisijungė prie AB „Lietuvos energijos tiekimas“ elektros tinklo ir naudojosi elektra. Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad bendrovei buvo padaryta beveik 7000 eurų žala.

D.Daktaras taip pat kaltinamas tuo, kad veikdamas kartu su savo žmona savo bute laikė kanapes. Byloje savo kaltę pripažino iš dalies tik D.Daktaras, moterys savo kaltę neigia.

2018 metų lapkričio 19 d. per kratas policijos pareigūnai rado ir paėmė narkotines priemones, tuo pačiu metu aptiktas ir neteisėtas prisijungimas prie elektros tinklo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius