Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karantino pažeidimai: Klaipėdoje veikė tatuiruočių salonas, pajūryje būriavosi žvejai

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prevencijos skyriaus pareigūnai praėjusią savaitę Klaipėdos mieste ir Klaipėdos rajone vykdė įvairias prevencines priemones, kurių metu nustatytas ne vienas pažeidimas. Išaiškintas ir uostamiestyje veikiantis tatuiruočių salonas, nors karantino metu tokia veikla uždrausta.
Tatuiruotės darymo procesas
Asociatyvi iliustracija: tatuiruotės darymo procesas / Karinos Sėrikovos nuotr.

Ketvirtadienį Prevencijos skyriaus pareigūnai kartu su Valstybinės darbo inspekcijos Klaipėdos teritorinio padalinio specialistais patikrino vieną iš uostamiestyje veikusių tatuiruočių salonų. Patikrinimo metu nustatyta, jog karantino metu tatuiruočių salono meistrai teikė paslaugas – darė klientams tatuiruotes, nors karantino metu tokias paslaugas teikti yra draudžiama. Dėl šio nusižengimo pareigūnai pradėjo penkias administracines teisenas pagal Administracinių nusižengimų kodeksą. Už tai gresia piniginė bauda.

Tą pačią dieną Prevencijos skyriaus pareigūnai kartu su Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos specialistais patikrino ir žvejų pamėgtas vietas Malkų įlankoje, Kruizinių laivų terminale, ant Palangos tilto ir kt. Nustatyti septyni pažeidimai – penki protokolai surašyti pagal ANK 291 str. – dėl mėgėjų žvejybą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimų, dar vienam žvejui surašyti net du protokolai – už karantino taisyklių nesilaikymą bei kontrabandinių cigarečių turėjimą.

Penktadienį Klaipėdos apskr. VPK Prevencijos skyriaus pareigūnai Klaipėdos mieste tikrino, ar naktinės prekybos vietose nedaromi pažeidimai. Atlikus 5 kontrolinius pirkimus, dviem atvejais pažeidimų nenustatyta, tačiau pažeidimai fiksuoti dvejose naktinėse parduotuvėse. Taip pat vienu atveju, kai alkoholiu prekiavo civilis asmuo, neturintis tam teisės.

Uostamiestyje veikiančios naktinės parduotuvės Sportininkų g. pardavėjui už mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais tvarkos pažeidimą skirta 780 eurų bauda. Paaiškėjo, jog asmuo už tokio pobūdžio nusižengimą baudžiamas jau trečią kartą. Vingio g. naktinės parduotuvės pardavėjai už analogišką pažeidimą skirta 200 eurų bauda. Ekonominės sankcijos bus taikomos ir įmonėms, kuriose dirbo minėti asmenys.

Klaipėdos apskr. VPK pareigūnai primena, jog ir toliau bus vykdomos įvairios policinės priemonės, kurių metu bus tikrinamos prekybos ir paslaugų teikimo vietos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius