Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karatistą žiauriai nužudę vyrai teismo malonės nesulaukė

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė Karolio Jurkaus (gim. 1988 m.), Aleksandro Jakovlevo (gim. 1989 m.) ir Dariaus Razučio (gim. 1990 m.) apeliacinius skundus dėl Klaipėdos apygardos teismo 2009 metų spalio 21 dienos nuosprendžio, kuriuo už klaipėdiškio vaikino žiaurų nužudymą jiems skirtos ilgalaikės laisvės atėmimo bausmės.
Teismas
Teismas / Ramūno Danisevičiaus/Scanpix nuotr.
Temos: 1 Nužudymas
K.Jurkus kalės 16-a, A.Jakovlevas 15-a, o D.Razutis – keturiolika su puse metų. A.Jakovlevas dar buvo nuteistas už tai, kad pagrobė šalia sumušto vaikino rastą mobilųjį telefoną, o K.Jurkus – už neteisėtą disponavimą nešaunamuoju ginklu (kastetu), teigiama Apeliacinio teismo pranešime.

Lietuvos apeliacinio teismo nuomone, pirmosios instancijos teismo nuosprendis yra teisėtas ir pagrįstas. Pirmosios instancijos teismas tinkamai taikė baudžiamuosius įstatymus ir skyrė nuteistiesiems teisingas bausmes. Bylos duomenimis nustatyta, kad nuteistieji nukentėjusiajam smogė kastetu ir sudavė rankomis bei kojomis į galvos sritį ir kitas kūno vietas bendrais veiksmais ne mažiau kaip 20 smūgių, taip pat grumtynių metu nukentėjusįjį pargriovė ant žemės ir smaugė, dusino, neleido atsikelti. Smurtą prieš nukentėjusįjį naudojo visi trys kartu, intensyviai ir gana ilgai. Nukentėjusysis buvo mušamas net ir tada, kai jau buvo pargriautas ant žemės ir prašė daugiau nemušti, jam tuo metu padaryta daugiausia sužalojimų (didžioji dalis sužalojimų nukentėjusiajam padaryti gulint). Visi šie byloje nustatyti faktai neabejotinai patvirtina, kad nuteistieji su nukentėjusiuoju elgėsi žiauriai ir brutaliai, siekė šį pažeminti.

Incidentas, pasibaigęs nukentėjusio vaikino mirtimi, įvyko 2008 metų gruodžio 27 dieną apie 2 valandą nakties. Nuo alkoholio apsvaigusi trijulė prie vienos Klaipėdos gimnazijos sukonfliktavo su nukentėjusiuoju ir jį žiauriai mušė kastetu ir kumščiais, spardė. Mirusį vaikiną vėliau tą naktį rado pro šalį eidama moteris.

Nuteistasis K.Jurkus apeliaciniu skundu prašė iš naujo išnagrinėti bylą ir skirti švelnesnę bausmę, taip pat panaikinti nuosprendžio dalį dėl jam priklausančio laikrodžio ,,Lorus“ panaudojimo žalai pagal civilinį ieškinį atlyginti. A.Jakovlevas teismo prašė pirmosios instancijos teismo nuosprendžio dalį dėl jo nuteisimo už žiaurų nužudymą pakeisti, veiką perkvalifikuoti pagal BK 140 straipsnio 1 dalį (fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas) arba BK 129 straipsnio 1 dalį (paprastas, o ne žiaurus nužudymas) ir skirti švelnesnę bausmę.

D.Razutis prašė pakeisti pirmosios instancijos teismo nuosprendį ir sušvelninti bausmę. Nužudyto vaikino motina prašė teismo nuosprendžio nekeisti.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis dar gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius