Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 01 /13:00

Karinio dalinio teritorijoje Panevėžio rajone aptikta pamirštų sprogmenų

Karinio dalinio teritorijoje Panevėžio rajone kariškiai patys aptiko pamirštų sprogmenų. Išminuotojai nustatė, kad radinys pavojaus nekelia.
Švyturėliai
Švyturėliai / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Kaip praneša Panevėžio apskrities VPK, pirmadienį apie 12.17 val. Panevėžio r., Pajuostės kaime, karinio dalinio teritorijoje, kariškiams atliekant mokymus, apleistame pastate rasti sprogmenys: 8 dėžės garsinių šovinių, signalinių granatų, granatsvaidžio imitaciniai sprogstamieji užtaisai.

Atvykę Lietuvos Kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai nustatė, kad sprogmenys ir šaudmenys nepavojingi.

Radinys perduotas karo policijai.

Papildyta 13 val.: Kaip informuoja Krašto apsaugos ministerija, antradienį Karo policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo šaudmenimis, kuriuo siekiama nustatyti kokiomis aplinkybėmis karinėms pratyboms naudojamoje Pajuosčio aerodromo (Panevėžio r.) teritorijoje atsirado dėžės su, kaip įtariama, imitaciniais šaudmenimis ir kitomis imitacinėmis priemonėmis.

Tyrimo metu taip pat bus siekiama nustatyti, ar šios priemonės galėjo būti skirtos Lietuvos kariuomenės naudojimui.

Antradienį Karaliaus Mindaugo bataliono kariai vykdydami taktikos pratybas Pajuosčio aeorodromo apylinkėse, nenaudojamame pastate aptiko aštuonias medines dėžes su, kaip įtariama, imitaciniais šaudmenimis ir dvi pakuotes su kitomis imitacinėmis priemonėmis. Apie aptiktas priemones pranešta Karo bei Panevėžio policijai,  Lietuvos kariuomenės išminuotojams.

Tarp tariamų imitacinių priemonių aptikti septyni į kovinius šovinius panašūs objektai. Ar jie yra tinkami panaudojimui ir ar gali būti pripažinti koviniais, bus nustatyta tyrimo metu.

Pajuosčio karinio aerodromo teritorija priklauso Lietuvos kariuomenei, šioje teritorijoje vyksta kariniai mokymai ir pratybos, joje yra įrengta šaudykla, kurioje atliekami šaudymai koviniais šaudmenimis.

Imitacinės priemonės – kariuomenės, istorijos klubų ir kitų organizacijų naudojami kovinių šaudmenų, sprogmenų ir t. t. pakaitalai, naudojami siekiant sukurti mūšio aplinką, imituoti šūvio garsą, sprogimus, dūmų uždangas pratybų ar renginių metu, nesukeliant pavojaus aplinkiniams. Imitacinių priemonių kaip ir kovinių šaudmenų saugojimą reglamentuoja teisės aktai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius