Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kariškį prie radiatoriaus prirakinę karo policininkai išgirdo nuosprendį

Du karo policijos pareigūnai, kurie už smulkų pažeidimą sulaikytą kariškį per naktį paliko prirakintą prie radiatoriaus, vakar Šiaulių apygardos teisme išgirdo nuosprendį.
Po atominės elektrinės uždarymo šildymas visaginiečiams gali pabrangti net septynis kartus.
Radiatorius / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Neteisėtą įsakymą davusį tuometį karo policijos Šiaulių įgulos viršininką 47 metų Valdą Jasoną ir šį įsakymą įvykdžiusį 36 metų seržantą Maksimą Zinčenką teismas pripažino kaltais dėl įgaliojimų viršijimo, skelbia „Lietuvos rytas“.

Po 18 tarnybos metų pernai į atsargą išėjusiam majorui V.Jasonui teismas skyrė 2 600 litų baudą. M.Zinčenkai uždrausta vienus metus tarnauti profesinėje karo tarnyboje.

Konfliktas tarp kelyje Panevėžys–Šiauliai patruliavusių karo policininkų ir tarnybinį automobilį vairavusio Krašto apsaugos savanorių pajėgų Vyčio apygardos 5-osios rinktinės jaunesniojo seržanto Gintaro Bundzinsko kilo 2008-ųjų birželio 10-osios pavakarę.

Patirtą moralinę žalą G.Bundzinskas įvertino 100 tūkstančių litų. Tačiau teismas nusprendė, kad šiai žalai atlyginti pakaks 2 tūkstančių litų.

Gavęs įsakymą partempti netoli Panevėžio sugedusį automobilį, G.Bundzinskas išskubėjo ne iki galo užpildęs kelionės lapą. Besiruošiant tempti automobilį, privažiavo karo policijos patruliai ir pareikalavo parodyti dokumentus.

G.Bundzinskas pateikė vairuotojo pažymėjimą, automobilio registracijos liudijimą. Kelionės lapo karo policininkui į rankas vairuotojas nedavė, o tik parodė abi dokumento puses.

Jaunesnysis seržantas tvirtino, jog taip pasielgė vykdydamas žodinį dalinio vado įsakymą.

Neduoti karo policininkams į rankas kelionės lapų vadas įsakė, nes vieną tokį dokumentą karo policininkai jau buvo sugadinę – pribraukę rašikliu.

Įsižeidęs, kad vairuotojas neduoda jam kelionės lapo, M.Zinčenka telefonu pasiskundė viršininkui V.Jasonui. Šis paliepė neklusnų kariškį sulaikyti ir atvežti į įgulą.

Žinodamas, kad įguloje nėra sulaikymo patalpų, M.Zinčenka nusprendė vežtis G.Bundzinską į Šiaulius.

Nepaisydamas į įvykio vietą atskubėjusių G.Bundzinsko vadų protestų, M.Zinčenka nepaklususį kariškį surakino antrankiais ir išsivežė. Į karo policijos Šiaulių įgulą atvežtą G.Bundzinską nakčiai M.Zinčenka prirakino prie radiatoriaus.

Patirtą moralinę žalą G.Bundzinskas įvertino 100 tūkstančių litų. Tačiau teismas nusprendė, kad šiai žalai atlyginti pakaks 2 tūkstančių litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius