-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karštas ugniagesių savaitgalis: 45 gelbėjimo operacijos ir bemaž 150 gaisrų

Per praėjusias tris paras ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 148 gaisrų ir atliko 45 gelbėjimo darbus. Viename iš gaisrų neišvengta aukų.
Gaisro vietoje
Gaisro vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Sekmadienį, 6.21 val., sostinės ugniagesiai išskubėjo į Tverečiaus gatvę. Jiems buvo pranešta, kad daugiabučiame gyvenamajame name dega butas. Gelbėtojai su specialiomis priemonėmis atidarė duris ir prie jų aptiko gulintį 1926 m. gimusį buto savininką. Ugniagesiai vyrą išnešė ir perdavė medikams. Įtariama, kad žmogus apsinuodijo dūmais, todėl buvo išvežtas į ligoninę. Po kelių minučių ugniagesiai surado ir iš buto išnešė ir 1951 m. gimusią moterį. Medikai konstatavo jos mirtį. Dviejų kambarių bute sudegė sofa-lova, apdegė grindys. Gaisro priežastys tiriamos, pirmadienį praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Šeštadienį apie pusė devynių ryto gaisras kilo individualiame gyvenamajame name Kaune, Gryžuvos gatvėje. Atvykus ugniagesiams, pastatas degė atvira liepsna. Gaisro metu išdegė namo vidus, keliose vietose pradegė perdanga, apdegė palėpės konstrukcijos. Nuo ko kilo gaisras, aiškinamasi.

Šeštadienį, 19.24 val., gautas pranešimas, kad Šiaulių rajone, Maskvytės kaime, dega gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, jis jau buvo apimtas liepsnų. Gaisro metu sudegė 30 kv. m stogo, išdegė palėpė ir joje buvę daiktai, pirmajame aukšte aprūko sienos ir lubos. Gaisro priežastys tiriamos.

Vėlų šeštadienio vakarą, apie 22 val., Kėdainių rajone, Ažytėnų kaime, užsidegė gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, jis jau liepsnojo, stogas buvo sukritęs. Nuo ko kilo gaisras, aiškinamasi.

Sekmadienį, 15.50 val., gautas pranešimas, kad Kauno rajone, Ilgakiemio kaime, dega UAB „Madisonas“ miško, medžio apdirbimo pastatas. Atvykus ugniagesiams, medžio apdirbimo įmonėje degė gamybinis įrenginys – ciklonas. Jo viduje užsidegė pjuvenos, o nuo jų – pagrindinio gamybinio pastato stogas, dengtas šiferiu. Gaisro metu sudegė ir buvo nuardyta 16 kv. m stogo dangos, vandeniu sulietos gamybinės patalpos. Įvykis tiriamas.

16.56 val. Joniškyje, Žemaičių gatvėje, užsidegė butas daugiabučiame name. Atvykus ugniagesiams, bute buvo daug dūmų, kambaryje degė lova. Buto savininko tuo metu nebuvo. Ugniagesiai iš namo evakavo apie 30 gyventojų. Gaisro priežastys tiriamos.

Sekmadienio vakare, 21.22 val., Anykščių ugniagesiai skubėjo į Liudiškių kaimą gesinti gyvenamojo namo. Jiems atvykus, namo stogas degė atvira liepsna. Gaisro metu sudegė antrasis namo aukštas ir jame buvęs turtas. Ugniagesiai išsaugojo prie namo priblokuotą garažą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius