Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kartu su kyšius ėmusiais pareigūnais bus teisiamas ir papirkimu kaltinamas asmuo

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Edgaras Baltrimavičius baigė ikiteisminį tyrimą ir perdavė nagrinėti miesto apylinkės teismui baudžiamąją bylą su kaltinamuoju aktu dėl nusikaltimų valstybės tarnybai, viešiesiems interesams ir dokumentų klastojimo, kurioje nusikalstamų veikų padarymu – kyšininkavimu ir piktnaudžiavimu tarnyba kaltinami trys Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viešosios policijos patruliai – 37 metų pasvalietis V. P., du panevėžiečiai – 40 metų L.B. ir 36 metų R. V. Pareigūnų papirkimu kaltinamas 26 metų panevėžietis A. Š.
Bylos dokumentai
Bylos dokumentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip informuoja Generalinė prokuratūra, ikiteisminio tyrimo duomenimis, pernai vasarą panevėžietis, vairavęs automobilį Craisler Stratus, sustabdytas policijos pareigūno, išgirdo, kad jam gresia 330 litų dydžio bauda dėl per 60 dienų nepakeistų tranzitinių numerių. Pareigūnas pasiūlė už 150 litų kyšį nefiksuoti padaryto administracinės teisės pažeidimo. Kyšį priėmęs ir jį davęs – abu susitiks teisiamųjų suole.

Dar keliems panevėžiečiams dėl padarytų administracinės teisės pažeidimų – greičio viršijimo, naudojimosi saugos diržais tvarkos pažeidimo ir vairavimo esant neblaiviam (mažesnio girtumo laipsnio nustatymo) taip pat pavyko atsipirkti didesniais ar mažesniais kyšiais, pasiūlymu pasinaudoti prekių nuolaidomis.

„Pareigūnai, piktnaudžiaudami tarnybine padėtimi, provokuodami duoti kyšį ir jį priimdami tam, kad administracinės teisės pažeidimus padarę asmenys išvengtų įstatymų numatytų baudų, sumenkina policijos – visuomenės saugumą ir viešąją tvarką privalančios garantuoti teisėsaugos institucijos autoritetą, diskredituoja pareigūno – valstybės tarnautojo, teisėsaugos atstovo vardą,“–  teigia Panevėžio apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokuroras Edgaras Baltrimavičius. Pasak prokuroro, šioje byloje kaltinimai pareigūno papirkimu pareikšti ir kyšio davėjui, tai turėtų priminti, kad baudžiamąja tvarka turi atsakyti ir tie, kurie mėgina papirkti valstybės tarnautojus, kitus asmenis, ir tokiu būdu išvengti atsakomybės už padarytus nusižengimus ir nusikalstamas veikas.

Įtariamiesiems paskirtos kardomosios priemonės rašytiniai pasižadėjimai neišvykti, pareigūnai laikinai nušalinti nuo einamų pareigų.

„Pernai Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai perdavė nagrinėti teismui 58 baudžiamąsias bylas,  kuriose kaltinami 83 asmenys dėl 170 nusikalstamų veikų. Trylikoje bylų ikiteisminį tyrimą atliko patys skyriaus prokurorai. Kvalifikacine prasme sudėtingesnius ikiteisminius tyrimus stengiamės tirti patys. Mūsų skyriaus prokurorų tiriami ar kontroliuojami ikiteisminiai tyrimai, susiję su kyšininkavimu, piktnaudžiavimu tarnyba, pareigūnų, valstybės tarnautojų papirkimu ypač domina visuomenę, nes korupcija yra didelį pavojų valstybei ir visuomenei keliantis reiškinys. Ši prokuratūros veiklos sritis yra įrašyta tarp prioritetinių krypčių, patvirtintų Seimo“, – teigia Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Mindaugas Rimkus.

Įstatymas tiems, kas piktnaudžiavo tarnyba, reikalavo ar priėmė kyšį, numato laisvės atėmimo bausmę iki šešerių metų, kaltinamiems papirkimu – iki ketverių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius