Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kartu su narkotinių ir psichotropinių medžiagų pardavėju baudžiamosios atsakomybės sulaukia ir pirkėjai

Netrukus kartu su narkotinių ir psichotropinių medžiagų pardavimu kaltinamu 32 metų panevėžiečiu R.T. bus teisiamas ir jas pirkęs 25 metų A.Š. – Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai perdavė nagrinėti miesto apylinkės teismui dar vieną neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis baudžiamąją bylą.
Bylos dokumentai
Bylos dokumentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip informuoja Panevėžio apygardos prokuratūra, pareigūnai buvo sulaikę daugiau šio narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimu kaltinamo panevėžiečio klientų: vienas jų – A.Š. bus teisiamas kartu su R.T., kitam pirkėjui – R.G. teismo baudžiamuoju įsakymu jau paskirta 15 MGL dydžio – 1 tūkst. 950 litų bauda, dar vienas asmuo, nesulaukęs ikiteisminio tyrimo pabaigos, mirė.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad R.T., turėdamas tikslą platinti, šių metų pavasarį automobiliu neteisėtai gabeno ir kelis kartus skirtingose miesto vietose pardavė įvairių narkotinių ir psichotropinių medžiagų, jų taip pat buvo rasta automobilyje Peugeot 206, priemiestiniame sodo namelyje ir viename miesto garaže. Taip pat jis pernai buvo neteisėtai įgijęs svetimą elektroninę mokėjimo priemonę, pakankamą finansinei operacijai inicijuoti.

Prokurorų teigimu, šioje byloje dviejų kaltinamųjų baudžiamąją atsakomybę sunkinanti aplinkybė –  nusikalstamos veikos buvo padarytos apsvaigus nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų.

Ikiteisminį tyrimą organizavo, kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, jį atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai.

Įtariamajam R.T. paskirta kardomoji priemonė – suėmimas, A.Š. – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, jis įpareigotas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Įstatymas tam, kas neteisėtai įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotines ir psichotropines medžiagas, turėdamas tikslą parduoti ar kitaip kaip platinti arba pardavė ar kitaip kaip platino, numato laisvės atėmimo bausmę nuo dvejų iki aštuonerių metų, už didelį kiekį – iki dešimties, už labai didelį kiekį – iki penkiolikos metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius