Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karys nuteistas už dezertyravimą

Antradienį Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas paskelbė nuosprendį D.R. (g. 1982 m.) dėl dezertyravimo ir nuteisė jį vienerių metų laisvės atėmimo bausme, jos vykdymą atidedant vieneriems metams, įpareigojant nuteistąjį be institucijos, prižiūrinčios bausmės vykdymo atidėjimą, sutikimo neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip septynioms paroms.
Plaktukas
Plaktukas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

D.R. nuteistas už tai, kad būdamas profesinės karo tarnybos kariu ir nuo 2007 kovo 13 d. tarnaudamas Lietuvos kariuomenės Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo batalione, Garbės sargybos kuopos VII garbės sargybos būrio I skyriaus vado pareigose, nuo 2008 m. spalio 6 d. be pateisinamų priežasčių neatvyko į tarnybos vietą ilgiau nei 10 parų, t.y. dezertyravo, o 2008 m. lapkričio 24 d. į tarnybos vietą atvyko savarankiškai, praneša Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas.

Kaltinamasis savo kaltę pripažino iš dalies ir paaiškino, kad nuo 2008 m. rugsėjo 8 d. iki 2008 m. spalio 6 d. atostogavo, o po atostogų į tarnybą negrįžo į telefoninius skambučius neatsakinėjo. Jis manė, kad yra nušalintas nuo tarnybos.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgia į nusikaltimo pavojingumo pobūdį (nusikaltimas apysunkis), į tai, kad kaltinamasis anksčiau neteistas, nebaustas administracine tvarka nebaustas ir mano, kad bausmės tikslai bus pasiekti neskiriant realaus laisvės atėmimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius