Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas būna, kai paskambini 112 ir pasakai: „Seimo rūmai išlėks į orą nach..!“

Nuteistas bedarbis, paskambinęs į Bendrąjį pagalbos centrą (BPC) telefonu 112 ir pagrasinęs, kad suspogs parlamentas.
V.Mečkauskas teisme
V.Mečkauskas teisme / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas antradienį paskelbė nuosprendį penkiasdešimtmečiui bedarbiui Vilgelmui Mečkauskui.

Dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų vyriškis nuteistas vienerių metų laisvės apribojimo bausme: teismas nurodė V.Mečkauskui kiekvieną naktį, jei tai nesusiję su darbu, nuo 22 iki 6 val. būti namuose.

„Seimo rūmai išlėks į orą nach..!“ – lemtingą vakarą, paskambinęs į BPC Bendruoju pagalbos telefonu 112, pareiškė V.Mečkauskas.

Vėliau teisme jis prisipažino, kad vasario 12-osios vakarą namuose gėrė su draugais: „Iš pradžių išgėrėme 3-4 butelius degtinės, vėliau išgėrėme alaus.“

Anksčiau neteistas V.Mečkauskas teisme neneigė, kad apie 22.27 val. galėjo skambinti į BPC ir grasinti.

Tačiau vyras tikino neprisimenantis, ar tikrai skambino į BPC ir grasino, nes tą vakarą buvo visiškai girtas. Dėl to, ką padarė, nors to ir neprisimindamas, vyriškis nuoširdžiai gailėjosi.

Teismas pažymėjo, kad faktas, jog V.Mečkauskas prasikalto būdamas neblaivus, net tik nepašalina jo kaltės, bet ir yra jo atsakomybę sunkinanti aplinkybė.

Prokuratūros atstovė teismo prašė skirti V.Mečkauskui tik 3 mėnesių laisvės apribojimo bausmę, tačiau teisėjas Valdas Petraitis nubaudė grasintoją kur kas griežčiau.

Jei šios dienos nuosprendžiu V.Mečkauskas nebus patenkintas, per 20 dienų jis gali pateikti skundą aukštesnės instancijos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius