-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune apvirtusi greitoji: medikai lėkė su švyturėliais, sužaloti visi 4 žmonės

Gegužės 2 d., apie 16.50 val., Kaune, Jurbarko gatvėje, susidūrė greitosios medicinos pagalbos automobilis „VW Transporter“, vairuojamas 58 metų vyro, ir 64 metų moters vairuojamas automobilis „Mini Cooper“. Trečiadienį aiškėja eismo nelaimės padariniai ir aplinkybės.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Įvykio liudininkės Ievos S. nuotr.

Nuo „Mini“ smūgio greitosios medicinos pagalbos automobilis apvirto ant šono.

Kaip trečiadienį informuoja Lietuvos kelių policijos tarnyba, įvykio metu nukentėjo abu vairuotojai, 58 metų medicinos darbuotoja ir vežtas ligonis (pacientas).

Kauno apskrities policijos duomenimis, avarija įvyko Jurbarko gatvės sankryžoje su A.Kriščiukaičio gatve.

Neoficialiais duomenimis, greitoji pagalba iš provincijos į Kauną vežė pacientą su kojos lūžiu.

Policija dar tikrina teiginį, kad medikai skubėjo su įjungtais švyturėliais ir garsiniu signalu. Pasak liudininkų, mikroautobuso greitis buvo gana didelis, o moters „Mini Cooper“ judėjo palyginti lėčiau. „Mini“ turėjo pareigą praleisti greitąją. Tačiau pastarosios vairuotojui, kirtusiam sankryžą degant draudžiamam šviesoforo signalui, buvo privaloma įsitikinti, kad visi aplinkiniai eismo dalyviai teisingai jį supranta ir duoda kelią.

Kęstučio Aleksandravičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Kęstučio Aleksandravičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Kai „VW Transporter“ liko gulėti ant šono, be to, ligonės nepavyko išlaisvinti dėl užsiblokavusių šoninių durų, į nelaimės vietą teko skubiai kviesti gelbėtojus.

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos užfiksuotais ir trečiadienį paviešintais duomenimis, 17.42 val. gautas pranešimas, kad Kaune, Jurbarko g., įvyko eismo įvykis, gali būti prispaustų žmonių.

Sankryžoje po eismo įvykio buvo apvirtęs greitosios medicinos pagalbos automobilis VW, vežęs ligonę į gydymo įstaigą.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Įvykio vietoje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Įvykio vietoje

Iš automobilio, iki atvykstant gelbėtojams, buvo išlipę vairuotojas ir medikė. Stabilizavus automobilį ir panaudojus gelbėjimo įrangą buvo atidarytos šoninės durys ir iškelta vežta ligonė, kuri perduota kitai atvykusiai medikų brigadai. Visi transporto priemone vykę žmonės išvežti į ligoninę. Atjungtas VW akumuliatorius.

Eismo įvykyje dalyvavo ir automobilis „Mini Cooper“. Medikų automobilis patrauktas į šoną nuo važiuojamosios kelio dalies, nuo kelio dangos nuvalytos duženos, surinkti išsilieję automobilių eksploataciniai skysčiai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Įvykio vietoje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Įvykio vietoje

Beje, šiuos avarijos padarinių likvidavimo darbus stebėjusiems kauniečiams susidarė įspūdis, kad tarnybos buvo „pasimetusios ir dirbo neefektyviai“.

Pasak vieno vyro, keistokai atrodė, kai gelbėtojai bandė atversti mikroautobusą, prikabinę jį prie vienos ašies. Tokiu būdu greitąją pavyko tempti tik gulinčią. Gali būti, kad antro lyno ugniagesiai tiesiog neturėjo, o vienintelis turimas nebuvo pakankamai ilgas, kad būtų galima apvynioti jį už abiejų ašių.

Netrukus pabandyta automobilį grąžinti ant ratų rankomis, tačiau tai irgi sekėsi sunkiai.

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė Džiuginta Vaitkevičienė 15min pranešė, kad ugniagesiai ir neturėjo tikslo atversti automobilio. Pirmiausia, jie neturi tam specialios technikos ir priemonių. Be to, tai apskritai ne jų funkcija. „Buvo didelės spūstys, todėl gelbėtojai laikinai patempė apvirtusį automobilį į šoną. Jo atversti ir išvežti vėliau atvyko techninės pagalbos tarnybos“, – paaiškino D.Vaitkevičienė.

15min skaitytojai atkreipė dėmesį, kad tai jau ne pirmasis eismo įvykis, kai Kaune virsta greitosios pagalbos automobilis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius