Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune automobilis nuvertė remontuojamo viaduko pastolius ir spruko: teko nukreipti eismą

Pirmadienio vakarą internete išplito pranešimas, kad dėl byrančio viaduko visiškai sustojo eismas nuo Šilainių į Sargėnus. Automobiliai buvo nukreipiami važiuoti kitu keliu. Paaiškėjo, kad nesklandumų visiems vairuotojams sukėlė viena transporto priemonė, sugebėjusi pravažiuojant nuversti statybininkų pastolius ir pasprukti iš įvykio vietos.
Kaune automobilis nuvertė remontuojamo viaduko pastolius ir spruko: teko nukreipti eismą
Kaune automobilis nuvertė remontuojamo viaduko pastolius ir spruko: teko nukreipti eismą / Kauno apskrities policijos nuotr.

„Nuo Šilainių į Sargėnus niekas negali pravažiuoti. Ties viaduku strigę, liepia suktis atgal“, – tokiu pranešimu pirmadienio vakarą feisbuko grupėje „Kur stovi policija Kaune“ pasidalijo viena vairuotoja.

Kur stovi policija Kaune grupės nuotr./Kelias nuo Šilainių į Sargėnus ties viaduku tapo nepravažiuojamas
Kur stovi policija Kaune grupės nuotr./Kelias nuo Šilainių į Sargėnus ties viaduku tapo nepravažiuojamas

Į eismo įvykio vietą buvo atvykę tiek ugniagesiai gelbėtojai, tiek policijos pareigūnai.

Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba informavo, kad spalio 28 dieną 19.25 valandą gautas pranešimas, jog Žemaičių plento įvažoje į magistralinį kelią Vilnius–Kaunas–Klaipėda nuo remontuojamo tilto nukrito metaliniai stelažai. Ugniagesiams gelbėtojams atvykus į įvykio vietą, ant važiuojamosios kelio dalies buvo nukritę remontuojamo tilto metaliniai pastoliai.

Pasirodžius policijos pareigūnams, eismas nukreiptas aplinkkeliu, budėta, kol atvyko tilto remontą atliekančios įmonės UAB „Autokausta“ atstovas.

Pažeistos konstrukcijos patrauktos į šalikelę, atskilusios tilto dalys nušluotos nuo kelio dangos.

Kauno apskrities policijos nuotr./Kaune automobilis nuvertė remontuojamo viaduko pastolius ir spruko: teko nukreipti eismą
Kauno apskrities policijos nuotr./Kaune automobilis nuvertė remontuojamo viaduko pastolius ir spruko: teko nukreipti eismą

Kauno apskrities policija tikina sulaukusi tokio pranešimo: Kaune, važiuojant Žemaičių plentu link Sargėnų, po viaduku nuo tilto nukrito metaliniai statybiniai pastoliai, kurie užtvėrė kelią link Klaipėdos.

Vėliau nustatyta, kad pravažiuojantis automobilis kliudė šiuos statybinius pastolius ir nesustojęs pasišalino iš eismo įvykio vietos. Pareigūnai registravo eismo įvykį, šiuo metu atliekamas tyrimas.

Pirminiais duomenimis, niekas dėl krentančių ar ant kelio besimėtančių statybinių įtvirtinimų nebuvo sužalotas, atvykę pareigūnai reguliavo eismą.

Apie 22 valandą eismas, patraukus kliūtį nuo kelio, buvo atnaujintas.

Kaip 15min informavo viaduko remonto darbus atliekančios „Autokaustos“ statybos projektų vadovas Justinas Jasiulevičius, darbų pabaiga numatyta 2019 gruodžio 15 d. Pagal suderintą judėjimo schemą, darbams vykdyti buvo įrengti pastoliai.

„Buvo nepaisoma nustatytų apribojimų ir vežamas negabaritinis krovinys kuris kliudė konstrukciją ir pasišalino iš įvykio vietos. Atvykę „Autokaustos“ darbuotojai kartu su ugniagesiais pašalino trukdžius ir eismas buvo atnaujintas per valandą laiko“, – patikino J.Jasiulevičius.

Tiek pagal įstatymą, tiek pagal sutartį už darbų saugą ir statybvietėje padarytą žalą nuo jos perdavimo rangovui momento atsako rangovas.

Rangos darbų sutartis „Valstybinės reikšmės magistralinio kelio Nr. A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda ruožo nuo 101,79 iki 102,03 km (kairė pusė) rekonstravimas“ su UAB „Autokausta“ pasirašyta 2019 m. gegužės 23 d. Sutartyje numatytas darbų užbaigimo terminas – 2020 m. kovo 23 d. Pagal projektą yra rekonstruojamas A1 kelio viadukas, įrengiant papildomą eismo juostą, atvažiavus A5 keliu patogesniam nusukimui į magistralinį kelią A1 Klaipėdos kryptimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius