-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 07 /13:58

Kaune dėl finansinių machinacijų teisiamas dainininkės Mios mylimasis D.Ringė

Kaip informuoja Kauno apylinkės teismas, Kauno rūmuose šiuo metu nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje galimai organizuotoje grupėje veikę Tomas Orentas, Deividas Ringė ir Aidas Šakys kaltinami dėl sukčiavimo ir dokumentų klastojimo ar disponavimo suklastotais dokumentais. 15min primena, kad dar šių metų pradžioje dainininkė Mia Pilibaitytė D.Ringę pristatė kaip savo mylimąjį.
Mia ir Deividas Ringė
Mia ir Deividas Ringė / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Vasarį kalbinama žurnalistų M.Pilibaitytė atskleidė, kad planuoja vestuves su savo širdies draugu Deividu.

„Dar laukiu žiedo, pakalbam apie tai. Mano gyvenimas dabar – vienas didelis džiaugsmas, vidinė ramybė, atsirado draugas ir grįžo karjera, užsakymai ir daug žmonių vėl grįžo į mano gyvenimą“, – tikino atlikėja.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Mia ir Deividas Ringė
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Mia ir Deividas Ringė

Viešai savo mylimąjį ji pirmą kartą pristatė sausį Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusių M.A.M.A apdovanojimų metu.

„Vienas kitam esame palydovai, nes neišsiskiriame 24 valandas per parą. Sportuojame, dirbame kartu“, – tuomet tikino Mia.

Tačiau 15min išsiaiškino, kad 1987 metais gimęs D.Ringė prieš tai teistas jau 5 kartus. Šiuo metu su dviem kitais kaltinamaisiais jis vėl varsto teismo duris. Vien bylos kaltinamasis aktas sudaro 130 lapų.

Trijulė parengė planą

Kaip informuoja Kauno apylinkės teismas, praeityje 3 kartus teistas A.Šakys kaltinamas tuo, jog turėdamas tikslą apgaule savo ir kitų asmenų naudai įgyti didelės vertės svetimą turtą, ne vėliau kaip 2010 metais Kauno mieste ir Kauno rajone subūrė organizuotą grupę.

Manoma, kad asmenys parengė nusikalstamų veikų planą, skirtą kelių sunkių ir apysunkių nusikaltimų darymui ir tarpusavyje pasiskirstė vaidmenimis bei užduotimis.

A.Šakys kaltinamas tuo, kad nuo 2010 metų birželio 14 dienos iki 2012 metų rugsėjo 25 dienos vadovavo organizuotos grupės nariams ir koordinavo jų veiklą.

Manoma, jog 13 kartų teistas T.Orentas, A.Šakys ir G.G. (ikiteisminis tyrimas nutrauktas asmeniui mirus) klastojo tikrus dokumentus, gamino netikrus dokumentus bei galimai pateikė juos vienos kreditų unijos darbuotojams, kurie, suklaidinti dėl tikrų organizuotos grupės narių ketinimų, priėmė sprendimus dėl paskolų suteikimo organizuotos grupės narių kontroliuojamoms ir faktiškai valdomoms bendrovėms.

Manoma, jog apgaulės būdu buvo pasisavintas svetimas didelės vertės turtas – 565 000 Lt (163 635,31 Eur).

Taip pat, veikiant A.Šakio suburtoje organizuotoje grupėje, šios sudėtyje esant jam pačiam, minėtam G.G. ir 5 kartus teistam D.Ringei, imitavus paskolinius santykius tarp kredito unijos ir kaltinamųjų valdomų bendrovių, iš kredito unijos apgaule buvo galimai įgytas didelės vertės turtas – 530 000 Lt (153 498,60 Eur), 700 000 Lt (202 734,01 Eur) ir 604 000 Lt (174 930,49 Eur) paskolos.

Taip pat, įtariama, jog veikiant organizuotoje grupėje, kurią sudarė kaltinamieji A.Šakys, D.Ringė ir G.G., apgaule galėjo būti įgytas ir 950 000 Lt (275 139,01 Eur) bei 1 200 000 (347 544,01 Eur) vertės kredito unijos turtas.

Įtariama, jog organizuojant kredito unijai priklausančio didelės vertės turto įgijimą apgaulės būdu, asmenys imitavo didelės vertės žemės sklypų pirkimo-pardavimo sandorius tarp jų pačių faktiškai valdomų įmonių finansavimo šių paskolos lėšomis, paskolos užtikrinimui įkeičiant sklypus, iš anksto žinant, kad suteiktos paskolos pilna apimtimi nebus grąžintos, o įkeičiamas turtas yra neadekvačiai mažos vertės, lyginant su paskolos dydžiu.

Taip pat, bylos duomenimis, siekiant įgyvendinti šį planą ir suklastoti dokumentus, kaltinamasis T.Orentas buvo kreipęsis į turto vertintoją, kuri suklastojo nekilnojamojo turto vertės pažymą, joje nurodydama nepagrįstai užaukštintą planuojamojo įsigyti žemės sklypo rinkos vertę (turto vertintoja dėl šios veikos 2019 metų gruodžio 19 dieną buvo pripažinta kalta dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pagal Baudžiamojo kodekso 300 str. 1 d.).

D.Ringė ir T.Orentas taip pat kaltinami tuo, jog vykdydami suderintą organizuotos grupės veiksmų planą, įkalbėjo kitą asmenį tapti vienos iš įmonių akcininku ir direktoriumi, neatskleidžiant jam, jog įmonės tikslas yra apgaule įgyti didelės vertės kredito unijos turtą.

Kaltinamieji su tuo vyru galimai sutarė, jog už 500 Lt (144,81 Eur) mėnesinį atlygį jis atstovaus įmonei ir pasirašinės visus D.Ringės jam pateikiamus dokumentus.

D.Ringė taip pat kaltinamas tuo, jog vykdydamas A.Šakio nurodymą, kitos įmonės veikloje taip pat įdarbino asmenį, nieko nežinantį apie galimai nusikalstamą veiką. Įdarbintas jis tam, kad už mėnesinį 800 eurų atlygį pasirašinėtų visus jo paduodamus dokumentus.

Valstybinį kaltinimą teisme palaiko Kauno apygardos prokuratūros prokuroras.

Byla jau keletą kartų nepradėta nagrinėti. Rugpjūčio 7 dieną turėjęs vykti teismo posėdis atšauktas dėl vieno iš kaltinamųjų advokato sveikatos problemų.

17 sukčiavimo veikų

D.Ringės pavardė figūruoja Kauno teisme dar ir kitoje byloje - dėl išieškotojo pakeitimo.

15min duomenimis, 2021 metų balandžio 9 dieną Kauno apylinkės teisme priimtas baudžiamasis įsakymas, kuriuo D.Ringė pripažintas kaltu dėl 17 sukčiavimo epizodų pagal Baudžiamojo kodekso 182 str. 1 d.).

Subendrinus bausmes D.Ringei paskirta galutinė 172 MGL (18 750 Eur) dydžio bauda.

Šiuo teismo įsakymu įrodyta, jog D.Ringė, veikdamas kartu su T.O., vieningai siekiant įgyti svetimą turtą, nukentėjusiesiems išnuomodavo automobilius ir paimdavo iš jų piniginius užstatus, kurių negrąžindavo, nors nukentėjusieji sutarties sąlygų nepažeisdavo.

2021 metų rugpjūčio 30 dieną Kauno apylinkės teisme D.Ringės atžvilgiu priimtas dar vienas baudžiamasis įsakymas dėl sukčiavimo (BK 182 str 1 d.).

Šiuo baudžiamuoju įsakymu asmeniui buvo paskirta 90 MGL (4 500 Eur) dydžio bauda, o subendrinus su anksčiau minėtu baudžiamuoju įsakymu jam paskirta galutinė bausmė – 435 MGL (21 750 Eur) dydžio bauda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius