Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune dėl mažamečių girdymo ir prievartavimo teistas vyras – nepakaltinamas

Kauno apygardos teismo rugsėjo 7 d. nutartimi R.D. paskirtas stacionarinis stebėjimas bendro stebėjimo sąlygomis specializuotoje psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje – Rokiškio psichiatrijos ligoninėje.
Vaikų nukentėjusių nuo seksualinės prievartos pagalbos centro atidarymas
Asociatyvi iliustracija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

R.D. teismui buvo perduotas dėl priverčiamųjų medicinos priemonių taikymo, nes 2016–2017 m. įtraukė nepilnamečius ir mažamečius asmenis girtauti, seksualiai prievartavo ir nesunkiai sutrikdė jų sveikatą, rašoma Kauno apygardos teismo pranešime spaudai.

Atsižvelgęs į teismo psichiatrinės–psichologinės ekspertizės išvadą, R.D. konstatuotą susirgimą, negalėjimą suprasti savo veiksmų esmės ir jų valdyti, teismas padarė išvadą, kad baudžiamo įstatymo uždraustas veikas jis padarė būdamas nepakaltinamas.

Teismas nustatė, kad minėtas asmuo yra nepakaltinamas ir šiuo metu, todėl pagal psichiatro rekomendacijas, atsižvelgęs į padarytų veikų ir asmens pavojingumą aplinkiniams, teismas jam pritaikė priverčiamąsias medicinos priemones – skyrė stacionarinį stebėjimą bendro stebėjimo sąlygomis specializuotoje psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje – Rokiškio psichiatrijos ligoninėje.

Nukentėjusiųjų atstovų pagal įstatymą civilinius ieškinius teismas paliko nenagrinėtus, nes asmeniui esant nepakaltinamam, t.y. nesant kaltės, žalos atlyginimas negalimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius