Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune dėl tarnybos pareigų neatlikimo nuteista buvusi Šiaulių teisėja Vilija Pilitauskienė, jai skirta bauda

Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį buvusiai Šiaulių miesto apylinkės teismo teisėjai Vilijai Pilitauskienei, kuri pripažinta kalta dėl tarnybos pareigų neatlikimo. Jai paskirta 50 MGL (6 tūkst. 500 litų) dydžio bauda.
Temidė, teisingumo deivė
Temidė, teisingumo deivė / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Kaip rašoma Kauno apygardos teismo pranešime, teismas nustatė, kad kaltinamoji V.Pilitauskienė, būdama Šiaulių miesto apylinkės teismo teisėja ir turėdama įgaliojimus vykdyti teisingumą, nuo 2006 m. birželio 21 d. iki 2010 m. gegužės 20 d. netinkamai atliko savo pareigas 162-ose administracinių teisės pažeidimų bylose. Nustatyta, kad nebuvo įvykdyti Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 248 str. numatyti administracinių teisės pažeidimų bylų teisenos uždaviniai, liko nenubausti bei išvengė administracinės atsakomybės 25 galimai administracinius teisės pažeidimus padarę asmenys.

Teismas taip pat nustatė, kad buvo pažeisti konstituciniai teisinės valstybės ir asmenų lygybės prieš įstatymą principai, buvo pakenkta teisminės valdžios autoritetui, pažemintas teisėjo vardas ir padaryta didelė žala valstybei.

Buvusi teisėja neigė padariusi jai inkriminuojamą nusikalstamą veiką ir nurodė, kad jokios žalos teisminės valdžios autoritetui nepadarė, teisėjo vardo nepažemino ir nepadarė didelės žalos valstybei. V.Pilitauskienė paaiškino, kad 125-ose bylose nutarimai buvo priimti ir jie buvo bylose, tačiau šie nutarimai nebuvo išsiųsti reikiamoms institucijoms, nes dėl kaltinamosios kaltės ne iki galo buvo sutvarkytos bylos.

Buvusi teisėja teigė, kad pirmiausia nagrinėdavo tas bylas, kuriose buvo skiriamos baudos, areštai. Taip pat ji nurodė, kad neišsiųsti pranešimai apie priimtus nutarimus niekam žalos nepadarė.

Kauno apygardos teismo nuomone, kaltinamoji V.Pilitauskienė padarė neatsargų nusikaltimą, kurio veika buvo tęstinė – truko daugiau nei trejus metus, atsirado neigiamos pasekmės – liko nenubausti asmenys, galimai padarę administracinius teisės pažeidimus. Todėl teismas, išanalizavęs ir įvertinęs visus byloje surinktus įrodymus, įvertinęs jų patikimumą, pakankamumą, atsižvelgęs į visas svarbias aplinkybes, kaltinamąją Viliją Pilitauskienę pripažino kalta ir paskyrė 50 MGL (6 tūkst. 500 litų) baudą.

Primename, kad Lietuvos Respublikos Prezidentės 2010 m. birželio 7 d. dekretu teisėja V.Pilitauskienė atleista iš pareigų.

Šis Kauno apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius