Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune demaskuota sukčių gauja

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, atlikdami tyrimą dėl stambaus masto sukčiavimo, nustatė keturis asmenis, kurie veikė kaip gauja.
Policija ieško Tomo Žiznevskio, kuris taip pat priklausė sukčių gaujai
Policija ieško Tomo Žiznevskio, kuris taip pat priklausė sukčių gaujai / Kauno policijos nuotr.

Tyrimo metu nustatyta, kad įtariami asmenys, siekdami pasipelnyti, naudojo įvairius sukčiavimo būdus. Jie skelbdavosi internetiniuose puslapiuose apie tai, kad suteikia piniginės paskolas be užstatų. Susitikę su suinteresuotais asmenimis, žadėdavo suteikti paskolą, paimdavo tariamą administravimo paskolos suteikimo mokestį bei dingdavo, nesuteikę jokios paskolos. Gali būti, kad iš privačių asmenų šie asmenys ėmė išsimokėtinai įvairius daiktus arba gyvūnus. Paėmę juos sukčiai taip pat dingdavo, nesumokėję jokių pinigų.

Tyrimo metu nustatyta, kad minėti asmenys apgaulės būdu priversdavo piliečius pasirašyti skolų vekselius. Bendri nuo šių asmenų nukentėjusiųjų nuostoliai gali siekti 100 tūkstančių litų ir daugiau.

Pareigūnai išsiaiškino, kad sukčiavo Kauno miesto gyventojai: 20-metis A. A., 23 metų Ž. J., 18-metis Tomas Žiznevskis ir 55-erių V. A.

Jiems pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo organizuotoje grupėje, už ką baudžiama laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Nusikaltimų organizavimu įtariamą A. A. teismas leido suimti 3 mėnesiams, jam talkinusį Ž. J. – 2 mėnesiams, V. A. skirta kita kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas niekur neišvykti.

Visi keturi teisėsaugai buvo žinomi ir anksčiau.

T.Žiznevskis slapstosi, jam paskelbta oficiali paieška.

Tyrimą atliekantys pareigūnai prašo atsiliepti piliečius, atpažinusius ir galbūt nukentėjusius nuo minėtų asmenų, o taip pat turinčius informacijos apie ieškomo T.Žiznevskio (nuotraukoje) buvimo vietą, ir paskambinti į Kauno policiją tel. 8-37 303 170, 303 773 arba pranešti elektroniniu paštu kaunovpk.ontv@policija.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius